Baş Ombudsmanı Ömeroğlu Manisa’da konferans verecek

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Türkiye Baş Ombudsmanı M.Nihat Ömeroğlu’nun 12 Aralık 2013 Perşembe günü bir konferans vereceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Baş Ombudsmanı Ömeroğlu Manisa’da konferans verecek

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Türkiye Baş Ombudsmanı M.Nihat Ömeroğlu’nun 12 Aralık 2013 Perşembe günü bir konferans vereceğini bildirdi. Basın toplantısı düzenleyen Balkız, Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’ndaki konferasın, saat 14.30'da başlayacağını duyurdu.

Baro Başkanı Balkız, Yüksek Mahkeme başkanlarını Manisa ile buluşturma projesinin ardından, TBMM tarafından Baş Ombudsman-Kamu Baş Denetçisi seçilen emekli Yargıtay üyesi Ömeroğlu'nu davet ettiklerini söyledi. Balkız, şunları kaydetti: “Yükseköğretimde ve kamuda başörtüsü serbestisi, Gezi olayları, yeni anayasa yapım süreci, demokratikleşme paketleri gibi kişi hak ve özgürlüklerinin sıkça tartışıldığı ülkemizde, 2010 Anayasa değişikliğiyle yürürlüğe giren Kamu Denetleme Kurumu görev ve yetkileri çok önemli bir yer tutmaktadır. Yönetimin mağdur ettiği bireylerin hiçbir şekle bağlı olmaksızın yaptıkları şikayetler üzerine harekete geçen, geniş bir soruşturma ve araştırma yetkisiyle donatılmış olan, yapılan haksızlıkları ortaya koymak, takdir yetkisinin kötüye kullanılmasını engellemek, mevzuata saygılı olmayı ve uygun hareket etmeyi temin etmek, hakkaniyet önlemlerini salık vermek ve nihayet kamu hizmetlerinin daha iyi görülmesi için gerekli reformların yapılması önerilerinde bulunmak amaçlarını güden kurum, ülkemizdeki insan hakları ihlâllerine karşı önemli bir kalkan olacaktır.” CİHAN

Yorumlar