Baş dönmesi 63 hastalığın belirtisi

Baş ve boyun cerrahı Prof. Dr. Kamran Barin, iç kulak iltihabından beyin tümörüne, migrenden beyin kanamasına, felce kadar 63 hastalığın baş dönmesine neden olduğunu işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Baş dönmesi 63 hastalığın belirtisi

Baş ve boyun cerrahı Prof. Dr. Kamran Barin, iç kulak iltihabından beyin tümörüne, migrenden beyin kanamasına, felce kadar 63 hastalığın baş dönmesine neden olduğunu işaret etti.

Barin, “2-3 gün, belirli aralıklarla baş dönmesi görülmesi halinde mutlaka doktora gidilmeli.” uyarısı yaptı.

Ear Teknik, Si-Ser ile Danimarkalı Otometrics tarafından tertip edilen Denge Semineri’nde Kamran Barin, şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm dünyada doktora başvuran hastaların ilk 3 şikâyetinden biri baş dönmesidir. Araştırmalara göre dünyanın yüzde 24’ü baş dönmesinden dertli. Baş dönmesinin yüzde 50’si iç kulak problemlerinden, yüzde 20’si nörololik problemlerden yüzde 30’u ise kan, metobolizma bozukluklarından ileri geliyor. İç kulak iltihabı sorunlarında baş dönmesine sık rastlanıyor. Yaşlılar bu sorun ile daha çok karşı karşıya kalıyor. Bu durumda yaralanmalar olabiliyor. Baş dönmesi gençlerde de hayatlarını etkiliyor. Kendi kendine de geçebilir ama mutlaka bir kontrolden geçilerek, deneylerinin yapılması gerekiyor. Bu ciddi bir durumdur.“

İç kulak rahatsızlığı nedeniyle görülen baş dönmesinin yaklaşık yüzde 90’ında cerrahi operasyon gerekmediğini, rahatsızlığın ilaç tedavisi ve fizyoterapi ile tedavi edildiğini anlatan Barin, “Baş dönmesi yer yer kendi kendine geçebiliyor. Ama yer yer ciddi hastalıkların uyarısı da olabiliyor. Tedavi edilmezse damarlarda tıkanıklığa ve felce neden olabiliyor. Onun için 2-3 gün süre ile belirli aralıklarla görülen baş dönmelerinde mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Agac da “Baş dönmesi sorunu duyma akustiği ve odyoloji projesine ek olarak tarafımızdan sosyal sorumluluk dâhilinde teşvik edilen bir projedir.” dedi.

Si-Ser Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Agaç ise halkın hayatını kolay kılan veya sorunlara çare üreten her projeye katkı sunmayı vaat etti.
CİHAN

Yorumlar