Barzani’den KCK'ya: Hangi ülke istihbaratının emriyle düşmanlık yapıyorsunuz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, KCK yöneticisi Cemil Bayık’a sert cevap verdi. Bayık’ın ‘Barzani’nin Sünni Araplarla, IŞİD ve diğer terörist gruplarla Ürdün’de toplanıp Musul için plan yaptığı’ iddiasına...

Google Haberlere Abone ol
Barzani’den KCK'ya: Hangi ülke istihbaratının emriyle düşmanlık yapıyorsunuz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, KCK yöneticisi Cemil Bayık’a sert cevap verdi. Bayık’ın ‘Barzani’nin Sünni Araplarla, IŞİD ve diğer terörist gruplarla Ürdün’de toplanıp Musul için plan yaptığı’ iddiasına Barzani, “PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz?” diye yanıt verdi.

Barzani’nin lideri olduğu Partiya Demokrat a Kurdistanê(KDP) resmi sitesinden yapılan açıklamada, PKK’dan Barzani karşıtlığından ve Kürtler’in özgürlük çalışmalarının önünde engel çıkarmaması istendi. Açıklamada, "Bırakmayın kimse ve hiçbir kurum Kürtlere karşı hain bir siyaset yürütsün. İstihbarat örgütlerinin, Kürtleri hedef alan planlarına fırsat vermeyin. Tekçi bir siyasetten Kürdistan ve partilerinden uzak durun.” uyarısı yapıldı. Açıklamada, "PKK 'ya bağlı Özgür Gündem gazetesi ve Fırat Haber Ajansı'nda Mesut Barzani ve KDP'yi hedef alan, tamamen yalandan ibaret bir senaryo yayınladı belirtildi. Açıklamada, haber ve yorumlar için, “ Hafif, değersiz, boş ve gülünç” olarak değerlendirildi. PKK yöneticisi Cemil Bayık, Barzani’nin Ürdün’de yapılan bir toplantıya katıldığı burada Sünni, Baas ve IŞİD’in yanı sıra birçok diğer terörist örgütlerle oturup planlar yaptığı ve bu plana göre IŞİD’in Musul’a girdiği iddia edilmişti. Barzani’nin lideri olduğu KDP’den yapılana açıklamada, "PKK ve Cemil Bayık, Kürdistan düşmanlarını ikna etmek için iftiralar atıyor. Acaba siz hangi ülke istihbaratının emriyle Barzani ve KDP'ye düşmanlık yapıyorsunuz? Barzani ve KDP, kutsal milli sorumluluğu üzerine almış ve bunun mücadelesini yürütürken siz kime hizmet ediyorsunuz? Barzani'nin, Kürdistan'ın, Irak'taki kaderini belirlemek için referandum yapmaya hazırlandığı bir dönemde atılan bu iftiralar manidardır.” denildi. Açıklamada, PDK’nin terörizmle her zaman mücadele edeceğini belirttiğine dikkat çekilerek, terörist bir güçle antidemokratik bir şekilde oturmanın mümkün olamayacağı, diğer taraftan sözü edilen terör örgütüyle Peşmergelerin savaştığını, şehit verdiğini ve yaralılarının olduğunu belirtildi. Açıklamada son olarak PKK ve yöneticilerinin, KDP'ye düşmanlık siyasetinden vazgeçmeleri istendi. Açıklamada, “Kürdistan milli ve ulusal özgürlük mücadelesinin önüne engeller çıkarmayın. İstihbarat örgütlerinin, Kürtleri hedef alan planlarına fırsat vermeyin. Kürdistan halkının birliğine dinamit koyma siyasetinden uzak durun ve Kürdistan siyasi partilerinin arasına fitne sokmayın." denildi.

CİHAN

Yorumlar