Barzani'den 'bağımsızlık' resti: İzin alacak değiliz

Mesut Barzani, bağımsızlık için "Kürt milleti bağımsız devletlerini kurmak için kimseden izin isteyecek değil" dedi

Google Haberlere Abone ol
Barzani'den 'bağımsızlık' resti: İzin alacak değiliz

Son Haberler

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık için refedandum yapmanın en doğal hakları olduğunu savunurken, "Kürt milleti bağımsız devletlerini kurmak için kimseden izin isteyecek değil" dedi.

Kürt lider Mesut Barzani, dün akşam yazılı açıklama yaptı. Bölgeden yayın yapan Rudaw TV'nin haberine göre, Barzani açıklamasında her milletin kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu vurgularken, şöyle dedi:

"Kürtler, kendileri bu işe kalkışmazlarsa başkaları hiçbir zaman bu hakkı onlara tanımayacaktır. Son günlerde bazı taraflar bağımsızlığa hazır olmadığımızı ve zeminin buna müsait olmadığını söylüyor. Ancak bilmeliler ki Kürt milletinin kaderini tayin etmesi için en doğru zaman bu zamandır."

Mesut Barzani, şöyle devam etti: Referandum en doğal hakkımız ve Kürt milleti bağımsız devletlerini kurmak için kimseden izin isteyecek değil. Bu kadar kurban verdikten sonra onca mücadelenin ardından artık halkımız kendi geleceğini tayin etmelidir. Vatanına sadık her Kürdistanlı bu tarihi kararın arkasında olmalı ve bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için bizlere destek olmalıdır.

Yorumlar