Barzani: Irak’tan ayrılmamak için bütün yöntemleri denedik

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsız Kürdistan isteğini yenileyerek, "Kürtler olarak geçen 10 yıllık dönemde bütün yöntemleri denedik Irak’la yaşamak için. Ancak bunda bir ilerleme olmadı. Bunun nedeni ise...

Google Haberlere Abone ol
Barzani: Irak’tan ayrılmamak için bütün yöntemleri denedik

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsız Kürdistan isteğini yenileyerek, "Kürtler olarak geçen 10 yıllık dönemde bütün yöntemleri denedik Irak’la yaşamak için. Ancak bunda bir ilerleme olmadı. Bunun nedeni ise Bağdat merkezi hükümetin yetkilileri ile onların despotluğudur.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, merkezi Diyarbakır’da bulunan Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Başkanı Sertaç Bucak ile beraberindeki heyeti kabul etti. Süleymaniye’deki bürosunda heyeti kabul eden Barzani, Türkiye’de KDP’nin kurulmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Barzani, Kürt halkının Türkiye’de de realist ve akılcı bir siyaset yapmaları gerektiğini belirtti. Barzani, ilan edeceğini açıkladığı bağımsız Kürdistan konusuna de değindi. Bölgede yaşanan son gelişmeler, Irak ve bağımsız Kürdistan konularına değinen Barzani, “ Saldırılar ve takip edilen yanlış siyaset yüzünden sorunlar her geçen gün derinleşiyor. Kürtler 10 yıllık geçmiş dönemde bütün yöntemleri denedi Irak’la yaşamak için. Ancak bu başarılı olmadı. Bunun nedeni ise Bağdat yetkilileri ise onların despotluğudur.” dedi. Referandum ile ilgili çalışmalara değinen Barzani, "Referandum ve bağımsızlık kararı yerinde ve zamanındadır. Biz Kerkük ye da başka bölgede referandumda da çıkacak iradeye saygı göstereceğiz. Biz sadece Kürtlerin değil Kerkük halkının gönlüne göre çalışacağız. Biz Kerkük’ün bölgeye ve dünyaya birlikte yaşam açısından örnek olması için çaba göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Başkanı Sertaç ise çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CİHAN

Yorumlar