Barut: Kışın en fazla işşizlik Manavgat'ta yaşanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belediyesi ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut, Türkiye'de kışın en fazla işsizlik sorununun yaşatığı yerin Manavgat olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Barut: Kışın en fazla işşizlik Manavgat'ta yaşanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belediyesi ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut, Türkiye'de kışın en fazla işsizlik sorununun yaşatığı yerin Manavgat olduğunu söyledi. Barut, yaptığı açıklamada, Manavgat'ın en önemli sorununun sezon bitimine bağlı turizm sektörü çalışanı işsizliği olduğunu kaydetti. 190 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta turizmin 6-7 ayla sınırlı olması nedeniyle 20 Kasım'dan itibaren konaklama tesislerinin önemli ölçüde kapandığını belirten Başkan Barut, buna bağlı olarak yeni turizm sezonuna kadar 5 aya yakın 35 bin sektör çalışanının işsiz kaldığını kaydetti.

Manavgat'ta kış turizminin canlandırılmasının aciliyet arz ettiğinin altını çizen Barut, Türkiye'nin turizmde en büyük yatak kapasitesine sahip olan destinayon bölgesinin 'doğalgazla' tanışmanın aciliyet arz ettiğini söyledi. Barut, "Bölgemiz çok güçlü turizm potansiyeline sahip. Lakin bölge destinasyonunda turizm 6-7 ayla sınırlı. Kışın en fazla turizm sektörü çalışanları mağdur oluyor. Aktif turizm sezonu sona erince 4-5 ay işsiz kalıyorlar. Buda turizm sektörü çalışanları için çok zor bir durum. Otelcilerimizin geçmiş yıllarda olduğu gibi sektör çalışanlarının sigorta primlerinin yatırılmasına yönelik talepleri olmuştu. Devletimiz işçilerin sigorta primlerini almazsa konaklama tesislerimiz yılın 12 açık kalır. Manavgat kışın en fazla işsizliğin yaşandığı yerlerde biri. Sezon sona erince 35 bin kişi bir anda isşiz kalıyor." diye konuştu.

Manavgat'ın turizmde bir dünya markası olduğunu aktaran Barut, turizmin çeşitlendirilmesine ağırlık verilerek turizmin 7'den 12 aya çıkartılması gerektiğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar