Bartın’da da binlerce kişi O’nu (sas) okuyor

Peygamber Yolu Derneği’nin, Türkiye genelinde düzenlediği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O’nu Okuyor' projesi, Bartın’da büyük ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bartın’da da binlerce kişi O’nu (sas) okuyor

Peygamber Yolu Derneği’nin, Türkiye genelinde düzenlediği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı 'Herkes O’nu Okuyor' projesi, Bartın’da büyük ilgi görüyor.

Bartın Eğitimciler Derneği, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında 'Herkes O’nu Okuyor' projesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Yöresel Yemekevi'nde düzenlenen kahvaltı programına Bartın Eğitimciler Derneği Genel Sekreteri Eşref Karka, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güler, Proje Koordinatörü Levent Ertuna, Gülpembe Koleji Müdürü Nurullah Çetin ile birlikte Bartın’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) daha iyi tanınmasını sağlamak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyasını Bartın’da Eğitimciler Derneği olarak organize ettiklerini ifade eden Proje Koordinatörü Levent Ertuna, kampanyada ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitapların okunacağını belirtti. Ertuna, “Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise basıldığı günden beri üç milyondan fazla okura ulaşan, 30 farklı dile çevrilen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. 7 Ocak-24 Mart tarihleri arasında başvuru yaparak ilgili kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise Bartın’da dereceye giren iki kişi umreye gönderilecek. 31 Mart-12 Nisan tarihlerinde Türkiye ve Avrupa’da belirlenen 106 noktada çeşitli seanslarda sınavlar gerçekleştirilecek.” dedi.

Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesin Efendimiz (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışmada, Efendimiz’in (sas) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınmasının sağlanacağını vurgulayan Ertuna, “Bartın Valiliğimizin de onayıyla ilimizde bulunan okullardaki öğrencilerimizin de sınava katılmaları tavsiye edilecek. Kaybedeni olmayan yarışma 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasına Bartın’da şimdiye kadar yaklaşık 4 bin kişi başvuruda bulunmuştur. 24 Mart tarihine kadar devam edecek yarışmaya daha çok kişiden başvuru beklemekteyiz.” diye konuştu.

Kampanyanın, insanların, Efendimiz’i (sas) okumasına teşvik amaçlı yapıldığını ifade eden Bartın Eğitimciler Derneği Genel Sekreteri Eşref Karka ise bunun Efendimiz’i (sas) ne kadar tanıdığımızla doğru orantılı olduğuna dikkat çekti.

Bilgilendirme toplantısında ayrıca, Peygamber Yolu Derneği ve 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasının tanıtım videoları izletildi. 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasının bilgilendirme toplantısına katılan gazeteciler yarışmaya online başvuru yaparken, gazetecilere, sınava hazırlanacakları kitaplardan hediye edildi.



CİHAN

Yorumlar