Bartık'tan Haziran ihracatı yorumu: Gaziantep gücünden bir şey yitirmedi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık Gaziantep’in Haziran ayı ihracat rakamları ile ilgili olarak, “Gaziantep gücünden bir şey yitirmedi.” dedi. Bartık, Gaziantep ihracatının Mayıs ayındaki düşüşün ardından...

Google Haberlere Abone ol
Bartık'tan Haziran ihracatı yorumu: Gaziantep gücünden bir şey yitirmedi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık Gaziantep’in Haziran ayı ihracat rakamları ile ilgili olarak, “Gaziantep gücünden bir şey yitirmedi.” dedi. Bartık, Gaziantep ihracatının Mayıs ayındaki düşüşün ardından yeniden yükselme trendine girdiğini ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6'ncı ili olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Gaziantep’in Haziran ayında 514 milyon 789 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Bartık en fazla ihracat yapan 5'inci il olan Ankara ile aradaki farkın azaldığına dikkat çekerek, “Gaziantep gücünden herhangi bir şey yitirmiş değil. Üretkenliğimiz de ihracatımız da devam ediyor. 2014 yılının ilk yarısında 3 milyar 293 milyon 592 bin dolarlık ihracat ile yıl sonu hedefimizin yarısına yaklaştık” dedi.

Haziran ayı rakamlarının Türkiye’nin Irak’a olan ihracatında gerileme olduğunu ve Almanya ve İngiltere’nin ardından en fazla ihracat yapılan üçüncü ülke konumuna geldiğini gösterdiğini aktaran Bartık, “Yaşanan jeopolitik gerginliğin doğal yansıması olarak piyasalarda bir stres oluştu ve en büyük pazarımız olan Irak ile ihracatımızda sorunlar yaşanmaya başladı. Ancak kısa vadede bu durumun geçeceğine ve eskisinden daha yüksek bir ivme ile ticari ilişkilerimizi devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Unutmayalım ki biz güvenli bölge ile çalışıyoruz ve ağırlıklı olarak sattığımız ürünler ihtiyaç maddesi. İnsanlar bu ürünleri tüketmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Irak ile olan ihracatımızdaki azalma daha yüksek bir performans ile geri dönecektir” diyen Bartık, Gaziantepli ihracatçının her zaman krizleri fırsata çevirme başarısını gösterdiğini bu krizi de lehine çevirecektir vurgusu yaptı. Bartık, “Suriye’de iç savaşın başladığı ilk dönemde Suriye’ye olan ihracatımızda düşüş oldu. Ancak 2013 yılında yüzde 409 artış oldu. Üstelik hacmini de artırarak. Irak'ta oluşan kayıp da geçicidir. Kriz yeni fırsatlar yaratacaktır” dedi. CİHAN

Yorumlar