Bartık ve Yener’den buruk 19 Mayıs mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bartık ve Yener yayımladıkları...

Google Haberlere Abone ol
Bartık ve Yener’den buruk 19 Mayıs mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bartık ve Yener yayımladıkları mesajda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 19 Mayıs gününü Soma’da yaşanan maden kazasından dolayı buruk bir şekilde kutladıklarını ifade etti. Mesajda, "Milletimizin kaderini değiştiren tarihi adımın atıldığı 19 Mayıs’ı ne yazık ki bu yıl Soma’da yaşanan elim kazadan dolayı buruk bir şekilde kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü başlattığı hareket Türk Milleti’nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olmuş ve Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin geleceğini inşaa etme görevini gençlere vermesi ülkenin ancak gençler sayesinde kalkınacağını öngören ve yüzyıllar boyu bu vatana kılavuzluk edecek güçlü bir vizyondur. Bu önemli vizyona sahip çıkmak hepimizin en büyük sorumluluğudur." ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyeti ve istiklali koruyup kollayacak, zamanlarını, enerjilerini,potansiyellerini bu yolda kullanacak ve bu ülkeyi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına taşıyacak gençler yetiştirmek zorunda olunduğunun belirtildiği açıklama şöyle devam etti: "Gençlerimizin evrensel değerleri içselleştirerek, sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde üstlendikleri görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerinden şüphemiz yok. Tüm vatandaşlarımızın ve üyelerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu özel günde bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

CİHAN

Yorumlar