Bartık: Irak'la ticaret yapan firmalarımızın parasını gerekirse gider alırız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Irak ile ticaret yapan iş adamlarının paralarının tahsilatı ile ilgili olarak, “Bizim ağırlıklı ticaret yaptığımız bölgede bu tür bir sorun gözükmüyor. Sorun olursa gider bu parayı...

Google Haberlere Abone ol
Bartık: Irak'la ticaret yapan firmalarımızın parasını gerekirse gider alırız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Irak ile ticaret yapan iş adamlarının paralarının tahsilatı ile ilgili olarak, “Bizim ağırlıklı ticaret yaptığımız bölgede bu tür bir sorun gözükmüyor. Sorun olursa gider bu parayı tahsil etmenin bir yolunu buluruz. Şuanda 213 tane Gaziantepli firma var, tek tek konuşup bunları bir rapor haline getireceğiz.” dedi.

Geçtiğimiz hafta Gaziantep'te yapılan Domatex Makine Halı Fuarı ile ilgili basın toplantısı düzenlyen GTO Başkanı Eyüp Bartık, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak ile ticaret yapan iş adamlarının paralarının nasıl tahsil edileceği yönünde bir soruyu cevaplayan Bartık, şuan o yönde bir sıkıntı olmadığını ifade etti. Bartık, “İhracatımızın önemli bir bölümünü Irak ile yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 70'ini Kuzey Irak ile yapıyoruz. Diğer bölgeye de satıldığı konuşuluyor ama bunun yüzde 20'yi geçmediğini tahmin ediyoruz. Bu kriz bugün değil, bir yıl sonra bizleri nereye götürür ona bakıyoruz. Geçmiş tarihte Mısır'da, Irak'ta ve Suriye'deki durumlara baktık, her kriz sonrasında Gaziantep olarak ihracatımızı artırmışız. Biliyorsunuz ırak'ta petrol var. Yani üyelerimiz alacağını alamaz ise daha önce alındı, bu yöntem ile gidip alınacak. Her zaman bu parayı almak mümkün. Şuanda buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Bizim ağırlıklı ticaret yaptığımız bölgede bu tür bir sorun gözükmüyor. Sorun olursa gider bu parayı tahsil etmenin bir yolunu buluruz.” açıklamalarında bulundu.

Irak ile ticaret yapan firmalar ile tek tek görüşülüp yaşanılan sıkıntıları rapor haline getireceklerini belirten Bartık, “Şuanda 213 tane Gaziantepli firma var, tek tek konuşup bunları bir rapor haline getireceğiz. Konu Gaziantep için önemli, Türkiye içinz önemli. Gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Krizin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bizin Irak ile ticaretemizi büyümek zorunda, başka çıkar yolumuz yok. Irak'a ürün satmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar