Bartholomeos’a fahri doktora unvanı

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Fener Rum Patriği Bartholomeos için fahri doktora unvanı takdim töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bartholomeos’a fahri doktora unvanı

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Fener Rum Patriği Bartholomeos için fahri doktora unvanı takdim töreni düzenlendi. Daha önce dünyanın çeşitli üniversitelerinden 20'ye yakın fahri doktora unvanına layık görülen Patrik Bartholomeos'a, ilk kez Türkiye'deki bir üniversite de fahri doktora unvanın verildiği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Patrik Bartholomeos için düzenlenen fahri doktora unvanı takdim törenine; Fener Rum Patriği Bartholomeos, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç ve çok sayıda davetli katıldı. Barbarosoğlu, tarafından Bartholomeos'a fahri doktora unvanı takdim edildi.

Patrik Bartholomeos'a fahri doktor unvanı, Çevre Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nün önerisi ile "Dünyada ekolojik denge ve biyolojik çeşitliliğin korunması, endüstriyel kirlilik, temiz içme suyu kaynaklarının geniş kitlelere temini ve küresel iklim değişikliği gibi çeşitli çevre konularında öncülük yaptığı girişimler, geniş kitlelere yönelik olarak düzenlediği faaliyetler ile küresel ölçekte etkili olan farklılık yaratan mesajları nedeniyle verildiği." ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar