Barolardan ortak ‘Gazze ve Kobani’ açıklaması

Muş Baro Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Kars- Ardahan Bölgesi, Şırnak, Tunceli ve Van Baro Başkanlıkları ‘Kobani ve Gazze’ye yönelik yapılan saldırılara...

Google Haberlere Abone ol
Barolardan ortak ‘Gazze ve Kobani’ açıklaması

Muş Baro Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Kars- Ardahan Bölgesi, Şırnak, Tunceli ve Van Baro Başkanlıkları ‘Kobani ve Gazze’ye yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek ortak basın açıklaması yaptı.

Muş’un ve 14 ilin de arasında bulunduğu Baro Başkanlıkları ‘Kobani ve Gazze’ye yönelik yapılan saldırılar için ortak basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. ‘Kobani ve Gazze’nin yanında olmak insani ve ahlaki bir gerekliliktir.’ Adı altında yapılan ortak basın açıklamasında "Sessiz kalanları kınıyoruz." denildi.

Muş Baro Başkanı Feridun Taş aracılığıyla yapılan ortak basın açıklamasında şöyle denildi: "Son birkaç haftadır IŞİD terörünün Suriye ve Irak’ta kendi siyasi ve mezhepsel aidiyetleri dışında hemen her farklı siyasi ve dini yapıya yönelik saldırıları, yakın zamanda tekrar Rojava’ya-Kobani’ye orada yaşayan başta Kürtler olmak üzere bölgedeki Türkmenler, Yezidiler ve Şiilere yönelmiştir. Rojava’da, tamamen savunma ve toplumsal güvenliğin sağlanması üzerine kurulan yapının insani boyutu ve meşruiyeti bu son saldırılarla bir kez daha anlaşılmıştır. Ortadoğu’daki siyasi dengesizlikler, kirli ittifaklar ve çıkar ilişkileri karşısında Rojava sadece Kürtler için değil aynı zamanda bu güvenli bölgelere sığınmış diğer tüm halklar için insani bir adacığa dönüşmüştür. Kendi mezhepsel, siyasi ve çıkar amaçlarına ulaşmak için, en kutsal hak olan yaşam hakkı ihlalinden, manevi değerlere saldırıya, çocuk ve kadınlardan oluşan sivilleri rehin almaya kadar en temel insani değerleri hiçe sayan ve tamamen tedhiş ve korku üzerine kurulmuş İŞİD çeteleri karşısında, Rojava’da yaşayan tüm halkların yanında olmak insani ve ahlaki bir gerekliliktir."

"ULUSLARARASI ÖRGÜTLERİN YETERİNCE SESLERİ ÇIKMAMIŞTIR"

Birkaç hafta önce kaçırılarak öldürülen İsrailli üç genç gerekçe gösterilerek, havadan ve karadan İsrail tarafından uluslararası hukukun ayaklar altına alındığının altını çizen Taş, "Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda 500’ün üzerinde çocuk ve kadın olmak üzere sivil hayatını kaybederken binlerce kişide yaralanmıştır. İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazze’li Filistinliler bu saldırılarla topyekün bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tüm dünyanın katliamları sessizce izlemesinden Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği’nin, Uluslararası örgütlerin yeterince sesleri çıkmamıştır. Amerika ve Almanya tarafından yapılan açıklamalar başta olmak üzere birçok açıklama ile saldırıları meşrulaştırılmasından cesaret alan İsrail, saldırılarını devam edeceğini belirtmiştir. Tıpkı IŞİD gibi İsrail’de hiçbir insani değeri tanımamakta, tedhiş ve korku üzerine kurulan bir devlet politikası izlemektedir. Görünürdeki tüm karşıtlıklarına rağmen katliam ve vahşetleri ile benzeşen bu saldırılar karşısında Rojava-Kobani ve Filistin-Gazze halkının yanında olması gereken Ortadoğu devletlerinin, kendi zalimlerini durduramayan, mazlumunu koruyamayan bir acziyet içinde olduğu gerçeği ile maalesef bir kez daha yüzleşmek zorunda kalmış bulunmaktayız. Kobani’ye ve Gazze’ye yapılan saldırıları ve bu saldırılar karşısında sessiz kalanları kınıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar