Baro Başkanı Gül: Soruşturma neticelenmeden polisler suçlu ilan edilemez

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyonla ilgili olarak, soruşturmanın neticelenmeden polislerin suçlu ilan edilemeyeceğini söyledi. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonuyla ilgili olarak gözaltına...

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Gül: Soruşturma neticelenmeden polisler suçlu ilan edilemez

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik operasyonla ilgili olarak, soruşturmanın neticelenmeden polislerin suçlu ilan edilemeyeceğini söyledi.

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınan polislerle ilgili elde bir delil varsa bunun net bir şekilde ortaya konulması gerektiğini savunan Enis Gül, soruşturma neticelenmeden de kimsenin suçlu sayılamayacağını belirtti. Soruşturmada hukukun gereği neyse onun yapılmasını beklediklerini ifade eden Gül, "17 Aralık ve 25 Aralık operasyonuyla ilgili bu gün sahur vaktinde bazı polislerin gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. İstinat edilen bazı suçlar var. Bitlis Barosu olarak biz polislere isnat edilen suçlarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılması ve gerçekten belirtildiği gibi bir suç varsa bunun ortaya konulması gerektiğini savunuyoruz. Ancak isnat edilen yönde bir suç yoksa da polislerin mağdur edilmemesi gerekiyor. Hukuk devletinde bir kişi gözaltına alındığında suçlu olduğu için değil, isnat edilen suçlarla ilgili sorgulanması ve bu suçların varlığının kanıtlanması için gözaltına alınır. Bu nedenle polislerin gözaltına alınması demek polislerin kesin suçlu olduğu anlamına gelmez. Dediğim gibi hukuk devletindeyiz. Bu soruşturmada hukukun gereği neyse onun yapılmasını bekliyoruz. Hepimiz bekleyip neyin ne olduğunu görmüş olacağız." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar