Baro Başkanı Elçi: Başbakan’ın hakaret edici sözlerini kınıyorum

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ölçüsüz ve hakaret edici...

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Elçi: Başbakan’ın hakaret edici sözlerini kınıyorum

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ölçüsüz ve hakaret edici sözler sarf ettiğini belirtti. Elçi, "Hoşuna gitmemiş ve rahatsız edici bulmuşsa da sayın Başbakan’ın TBB Başkanı'nın konuşmasına gösterdiği ölçüsüz tepkiyi ve hakaret edici sözleri kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende yaşanan ‘edepsizlik’ tartışmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Törende Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından yapılan konuşma sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gösterilen tepki ve sarf edilen sözler büyük bir şaşkınlıkla izlendiğini belirten Elçi, "İfade ve eleştiri özgürlüğü, demokratik bir toplumun temel değerlerinden biri olduğu gibi, yönetenlerin / hükümet yetkililerinin eleştirilere daha fazla açık ve tahammüllü olmaları bulundukları kamusal makamın gereğidir." ifadelerini kullandı.

"Hoşuna gitmemiş ve rahatsız edici bulmuşsa da, Sayın Başbakan’ın TBB Başkanının konuşmasına gösterdiği ölçüsüz tepkiyi ve hakaret edici sözleri kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz." diyen Elçi, bağımsız savunmanın örgütü olan Barolar Birliği Başkanı'nın bile ifade ve eleştirilerinin bu şekilde hakaret ve baskıcı tepkilerle karşılanmasının Türkiye’de ifade özgürlüğüne ilişkin kaygıları daha da artırdığının altını çizdi. Elçi, "Herkesi demokrasinin temel değer ve işleyişine saygı duymaya davet ediyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar