Baro Başkanı Çıtırık’tan engellilere destek sözü

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve Engelliler Komisyonu Başkanı İsmail Sarı, Umut Dayanışma Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Çalışmaları hakkında baro yöneticilerini bilgi veren Dernek Başkanı Sevim Eyrisakal, 700 üyeleri...

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Çıtırık’tan engellilere destek sözü

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve Engelliler Komisyonu Başkanı İsmail Sarı, Umut Dayanışma Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Çalışmaları hakkında baro yöneticilerini bilgi veren Dernek Başkanı Sevim Eyrisakal, 700 üyeleri olduğunu ve yeni bilgisayarlara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Sevim Eyrisakal, “Engellilerimiz burada bilgisayar programları üzerinde eğitim görüyorlar. Ancak bazı bilgisayarların yenilenmesi ve bakımına ihtiyaç bulunuyor.” dedi.

Baro Başkanı Çıtırık da engellileri evlerinden çıkarıp sosyalleşmesini sağlamak istediklerini belirtti. Bu kapsamda kullanım dışı kalmış bilgisayarları toparlayıp, bakımını da yaparak derneğe vereceklerini ifade eden Çıtırık, “Amacımız, engelli insanlarımızın eğitimine katkı sağlamak. Evinden çıkamayan engelli insanların bilgisayarla buluşturup sosyalleşmelerine katkıda bulunmak.” diye konuştu.

Türkiye’nin nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünün engelli olduğunu belirten Baro Başkanı Çıtırık, “Gerekli denetim yapılmadığı için toplumsal destek bulamayan politikalar nedeniyle engelli insanlar üretmek yolunda hızla ilerlediğimiz (trafik kazaları, iş kazları gibi) zamanda, bir yerlerde bir yanlışlığın, kötü giden bir şeylerin olduğu açıktır. Engellilerin sorunları, sadece yemek- içmek değil, engelli olmayan insanlar gibi, çalışarak üreterek, kendi kimliğini, kendi kişiliğini hiç kimsenin onayına gerek kalmadan, hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ülkenin her yerine ulaşabilmenin önündeki, yasal, fiziki ve sosyal engellerin bir an önce kaldırılmasıdır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar