Baro Başkanı Çıtırık'tan adliye binasının yapımına başlanmamasına tepki

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 4 yıl önce yer tashisi yapılmamasına rağmen adliye binasının inşaatına bir türlü başlanmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Çıtırık'tan adliye binasının yapımına başlanmamasına tepki

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 4 yıl önce yer tashisi yapılmamasına rağmen adliye binasının inşaatına bir türlü başlanmamasına tepki gösterdi.

Çıtırık, vatandaşların hak arayışının ve adalete erişiminin adresi olan adliye binalarının daha çağdaş, daha modern, teknolojik donanıma sahip, insan odaklı hizmet verilen yerler olması gerektiğini söyledi.

Bir çok yerde yeni adliye binaları hizmete girmesine rağmen Adana’da bölünmüş ve taşımalı adalete halen devam edildiğini aktaran Çıtırık, “İlimizde yargı hizmetleri bölünmüş ve taşımalı bir şekilde devam etmektedir. Önemli sorununun çözümlenmesi için Adalet Bakanlığı, milletvekilleri ve diğer kamu organları nezdinde yapılan girişimler maalesef sonuçsuz kalmıştır. 15.04.2010 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile kesinleşen Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi’nde Adalet Bakanlığı adına yeni adliye sarayı yer için tahsis ve kamulaştırma kararı verilmiştir. Aradan dört yıl geçmesine rağmen binanın temeli atılamamış olmasına sorumluluk makamında olanlar acaba ne yanıt verecektir?” dedi.

Bölünmüş ve taşımalı yargı hizmetlerinden vatandaşlar ve yargı mensuplarının olumsuz etkilendiğini vurgulayan Baro Başkanı, “Avukatlarımızın dört ayrı binaya yetişebilmeleri fiilen mümkün olmamaktadır. Bu bölünmüşlük duruşma takiplerinde hak kayıplarına da neden olmaktadır. Ek hizmet binalarına ödenen kira bedelleri, bu binaların mefruşatı, teknolojik donanımları için yapılan harcamaların yeni adliye binasının finansmanında kullanılabileceği son derece açıktır. Bu bölünmüşlük baromuza da mali külfetler yüklemekte, mevcut servis araçlarına yeni araçlar alınmak suretiyle meslektaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır.” diye konuştu.

Çıtırık, “2.5 milyon nüfusu, adliyelerde her geçen gün ağırlaşan iş yükü ve dosya sayıları ile 86 mahkemenin hizmet vermeye çalıştığı, yeni ihtisas mahkemelerine ihtiyaç duyulduğu, Türkiye’nin altıncı büyük barosuna sahip Adana’nın adliye sorununu görmezlikten gelen, bu konuya sahip çıkmayan, çözüme katkı sunmayan sorumluluk ve yetki sahiplerini kınıyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar