Baro Başkanı Bucak: Hukuk skandalına imza atıldı

Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, Uludere için verilen takipsizlik kararını hukuk skandalı olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Bucak: Hukuk skandalına imza atıldı

Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, Uludere için verilen takipsizlik kararını hukuk skandalı olarak yorumladı. Başkan Bucak, “Kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek hukuk skandalına imza atılmıştır.” dedi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak Uludere olayı ile ilgili açıklama yaptı. Savcılığın verdiği takipsizlik kararını eleştiren Bucak, 15 sayfalık karar metninde olay bütün çıplaklığıyla saniye saniye anlatıldığı halde savcılığın görevini yerine getirmediğini ileri sürdü. Bucak, “Görevi yerine getirirken 'kaçınılmaz hataya düştükleri dolayısıyla eylemleri hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep bulunmadığı anlaşıldığından, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi' diyerek büyük bir hukuk skandalına imza atmıştır.” dedi.

Daha önce Roboski’de yaşanan olayı soruşturan sivil savcılığın görevsizlik kararı vererek dosyayı askeri savcılığa gönderdiklerini hatırlatan Bucak, “O günden itibaren bu soruşturmanın sonucunu endişeyle bekliyorduk. Genelkurmay Başkanlığına bağlı savcıların bu konuda olayın müsebbiplerini ortaya çıkaracak bir iddianame hazırlayacaklarını zaten tahmin etmiyorduk.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE'DE ÜST ÜSTE HUKUK SKANDALLARI YAŞANIYOR’

Türkiye’de son zamanlarda üst üste hukuk skandalları yaşandığını kaydeden Bucak, şu ifadelere yer verdi: “Bir taraftan yargının içine sızılmış, belli köşeler ele geçirilmiş, çeşitli soruşturmalarla ülke alt üst edilmiş, diğer taraftan ise yargıya açıkça müdahale başlamıştır. Bu ikisi de kabul edilemeyecek durumlardır. Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekirken bir keşmekeşliğin içine girilmiştir. Roboski soruşturmasında da olan budur. Olayın Cumhuriyet Savcıları eliyle soruşturulması, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yargılanması, sorumluların da sorumlulukları ölçüsünde cezalandırılmaları gerekmektedir. Bahsedilen hataya düşürülmemesini sağlayan kasıt hangi karanlık güçler tarafından gerçekleşmiş ise onların en kısa zamanda ortaya çıkarılması ve adaletin yerini bulması temennimizdir. Yoksa biz savunma olarak devamlı bu olayın takipçisi olacağız ve böyle bir adaletsizliği unutturmayacağız.” CİHAN

Yorumlar