Baro Başkanı Balkız: Savunma makamının hakettiği yeri alması gerekiyor

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargının zor günlerden geçtiğini, güçlenmesi için savunma makamının hakettiği yeri alması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Balkız: Savunma makamının hakettiği yeri alması gerekiyor

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargının zor günlerden geçtiğini, güçlenmesi için savunma makamının hakettiği yeri alması gerektiğini söyledi. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla baro tarafından Manisa Adalet Sarayı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyuldu. Burada konuşan Balkız, "Yargıyı bütünüyle bu sıkıntılardan kurtarmak ve hakettiği güven ortamına ulaştırmak bütün savcı, hakim ve avukatların görevidir. Hukukun üstünlüğünü tesis etmek için yargının hakettiği yere gelme mücadelesinde, birlik beraberlik içinde aynı hedefe yürünmesi gerekiyor. Kendi içimize döndüğümüz zaman hukukun üstünlüğü, ancak yargı içerisinde savunmanın gerçek bağımsız ve kutsal yerini almasıdır, çünkü savunma, yargılamanın meşruiyet temelidir. Biz yoksak yargılama yok, karar yok, iddia yok. Avukatlık makamı olmazsa Türkiye, muz cumhuriyetinden farksız bir hale gelir." dedi.

Avukatlık mesleğinin onuru için içlerindeki çürük yumurtaları da temizlemeleri gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Balkız, “Geçmişte avukatların cübbelerinden sürüklenip yaka paça adliyelerden dışarı atıldığı günlere dönmek istemiyoruz. Baroların kapatılmasını asla tekrar duymak istemiyoruz. Bunları söylerken kendi içimize de döneceğiz. Bu kutsal mesleği ayaklar altına aldıran çürük yumurtaları da ayıklamasını bileceğiz. Öz eleştiri yapmazsak, kendimize saygımız azalır. Avukatlar, kendi meslek kurallarına uyarak meslek ahlâkını korumalıdır. Kutsal mesleğe zarar veren her davranış, bize bireysel olarak da zarar verir.” şeklinde konuştu.

Avukatlık mesleğiyle ilgili hazırlanan yeni kanun tasarısına da değinen Zeynel Balkız, "İki ayrı komisyonda çalışmalar bitti. Avukatlık mesleğini tekrar onurlu seviyeye ulaştıracak hükümlerin yer aldığı, yaşadığımız birtakım sıkıntıları çözmek için önemli maddelerin koyulduğu noktasındadır. Yepyeni bir avukatlık kanunuyla karşılaşacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar