Baro Başkanı, 28 yıl önce babasına sonra kızına avukat ruhsatı verdi

Henüz 7 yıllık avukatken, 28 yıl önce ilköğretim müfettişliğinden emekli olduktan sonra hukuk fakültesi bitirerek avukat olan babasına avukat ruhsatı veren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, bugün de mesleğe ilk adamını atan kızı Sıla’ya avukatlık ruhsa.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı, 28 yıl önce babasına sonra kızına avukat ruhsatı verdi

Henüz 7 yıllık avukatken, 28 yıl önce ilköğretim müfettişliğinden emekli olduktan sonra hukuk fakültesi bitirerek avukat olan babasına avukat ruhsatı veren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, bugün de mesleğe ilk adamını atan kızı Sıla’ya avukatlık ruhsatını verdi. Baro Başkanı Demiröz, “Baro başkanıyken kızına avukat ruhsatı veren oldu mu bilmiyorum ama, dünyada ilk kez hem babasına hem de kızına avukatlık ruhsatı veren tek kişiyim.” dedi.

Bursa Barosu, bir yıllık stajyerliğini tamamlayarak avukat olmaya hak kazanan 8 avukat için ruhsat verme töreni düzenledi. Törenin en renkli anı ise Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz’ün kızı Sıla’ya ruhsatnamesini takdim etmek oldu. 1985 yılında, ilköğretim müfettişliğinden emekli olduktan sonra 52 yaşında hukuk fakültesini kazanıp, bitirmeyi başaran babası Halit Demiröz’e henüz 7 yıllık bir avukatken avukat ruhsatını takdim eden Baro Başkanı Demiröz, bugün de kızı Sıla’ya ruhsatını verdi. Avukat olmaya hak kazanan Sıla Demiröz’e cübbesini ağabeyi Çağrı Demiröz giydirirken ruhsatnamesini babası Ekrem Demiröz verdi.

KIZIM BABA MESLEĞİNİ SEÇTİ AMA BABAM OĞUL MESLEĞİNİ SEÇTİ

Baro Başkanı Demiröz şunları kaydetti: "Baro başkanı olup da çocuğu avukat olmuş çok sayıda meslektaşımız vardır. Baro başkanlığı çocuğunun ruhsatı verme törenine denk gelmiş olan var mı, araştırmadım. Ama dünyada bir ilk olma özelliğimiz var o da şu; ben şuanda sadece kızıma ruhsat vermeyeceğim. Tam 28 yıl önce babama da ruhsatı ben verdim. O zaman baro başkanı değildim. Babam, müfettişlikten emekli oldu, hukuk fakültesini kazandı. Ben 7 yıllık avukattım. Kızım baba mesleğini seçti; ama babam oğul mesleğini seçti. Dede, baba, torun gibi gitmedik, baba, dede, torun gibi geldi. Üç kuşaktan hukukçu oluyoruz. Kızımdan onurlu, başı dik, yeri geldiğinde direnmeyi hukuksal anlamda kavga etmeyi bilen bir avukat olmasını bekliyorum. Bu meslek, sadece avukatlara özgü bir meslek değil. Halkın hak arama özgürlüğünün de tek temsilcisi. İktidarlar bizi sevmez, bu iktidar bizi hiç sevmez, ama başaramayacaklar ve adalet duygusunun tek güvencesi özgür ve bağımsız savunmadır."

83 YAŞINDA TORUNUNUN AVUKAT OLDUĞUNU GÖRDÜ

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz’ün kızı Sıla Demiröz de "Üçüncü kuşak olmak hem de ruhsatı baro başkanı olan babamın elinden almak mutluluk verici. Çok mutluyum, başka diyecek bir şeyim yok. İkisini de örnek aldım. Onların yolundan umarım onlar gibi yürürüm." diye konuştu.

Bursa Baro Başkanı Demiröz’ün babası 83 yaşındaki Halit Demiröz ise "Bursa Barosu’na üçüncü kez torunum üye olmaktadır. Bir ailede üç kişi baronun üyesi oluyoruz. Savunma mekanizması çok önemli bir konudur. Ben ayrılmak üzereyim, yaşlandım ama oğlum ve torunum devam ettirecek, bundan ayrıca mutluluk duymaktayım." dedi. CİHAN

Yorumlar