Barış İsteyen Gazeteciler Platformu: Gazeteci emir eri değildir

Kısa adı BİG olan Barış İsteyen Gazeteciler Platformu, gazetecilerin emniyet binalarına sokulmaması kararına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Barış İsteyen Gazeteciler Platformu: Gazeteci emir eri değildir

Kısa adı BİG olan Barış İsteyen Gazeteciler Platformu, gazetecilerin emniyet binalarına sokulmaması kararına tepki gösterdi. Platform adına bir açıklama yapan Başkan Vecdi Altay, bu kararla gazetecilerin haber alma ve verme gibi asli görevlerinin bir kez daha engellendiğini belirterek, “Gazeteciler emir eri değildir.” dedi.

Son yıllarda iktidarın basın üzerindeki baskılarının iyice arttığını, bu baskıların hiçbir iktidar döneminde yaşanmadığını, hattâ hiçbir ülkede dahi görülmediğini iddia eden Altay, bu kararın korkudan ve telaştan alındığını, yeni Emniyet müdürünün de ilk ama en kötü kararı olduğunu söyledi. Altay, açıklamasında şunları kaydetti: "Hangi ülkede bu tür olaylar yaşanmaktadır? Yolsuzlukları, rüşvetleri, hırsızlıkları basın yazmayacak da kim yazacak? Emniyetin, 'Gerekli gördüğünde biz çağıracağız.' ifadesi asla ve asla kabul edilemez. Hiçbir gazeteci emir eri değildir. Gazeteciler, yalanın dolanın ve paranın peşinde koşmaz, haberin izi sürer. Bu kararla emniyet binalarında artık nelerin olduğundan, kamuoyu bilgi sahibi olamayacaktır. Bu kararla halkın da haber alma özgürlüğü ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’a yeni atanan müdürün bu ilk icraatı, ne yazık ki en kötü icraatıdır. Basın tarihini yazanlar, bu kararı alanları yasakçılar listesinin en üst sıralarına yazacaklardır." CİHAN

Yorumlar