Barınağa getirilen sahipsiz yavru köpeklere annelik yapıyor

Erzincan Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağında bulunan 2 yaşındaki Duman isimli dişi köpek, soğuk kış günlerinde sokakta yalnız bulunup, barınağa getirilen 10 adet yavruya annelik ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Barınağa getirilen sahipsiz yavru köpeklere annelik yapıyor

Erzincan Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağında bulunan 2 yaşındaki Duman isimli dişi köpek, soğuk kış günlerinde sokakta yalnız bulunup, barınağa getirilen 10 adet yavruya annelik ediyor. Minik köpeklere 'kendi yavrusuymuş' gibi davranan Duman, hem emziriyor hem de göz kulak olarak bir nevi annelik görevi yapıyor. Duman'ın şimdiye kadar annelik yapıp emzirdiği yavru sayısı ise 40'ı geçiyor.

Kış mevsimiyle birlikte Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta sahipsiz bulunan yavru köpeklere sahip çıkarak, hayvan barınağında gerek beslenmelerini, gerekse ısınmalarını sağlıyor. 150 köpeğin bulunduğu hayvan barınağında bulunan 2 yaşındaki Duman isimli dişi köpek, sahipsiz yavru köpeklere anne şefkati ile sahip çıkarak, onları hem emziriyor hem de soğuk kış günlerinde ısınmalarını sağlayarak sahip çıkıyor. Hiçbir yavru köpeği şimdiye kadar geri çevirmeyen Duman, şu ana kadar 40 köpeğe süt anneliği yaparak kendi çapında önemli bir rekora imza atmış durumda. Belediye ekipleri tarafından 2 yıl önce sokakta bulunarak hayvan barınağına getirilen Duman, barınağın tek anaç köpeği.

‘NADİR RASTLANIR BİR DURUM’

Erzincan Belediyesi olarak kış aylarında sahipsiz köpeklere sahip çıkarak, onların beslenme ve ısınma sorunlarını giderdiklerini söyleyen Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin, Duman köpeğin bütün yavrulara annelik etmesinin nadir rastlanılan bir durum olduğunu söyledi. Veysel Aytekin; “Barınağımızda, kış ayları münasebetiyle sokak hayvanlarını toplayıp, burada bakımlarını, beslenmelerini, sağlıklı yaşamlarını sağlamak için tüm bakımlarını yapmaktayız. Ayrıca; kendimize barınağımıza ait olan 2 yaşındaki bir anne köpeğimiz birçok yavruya annelik ederek, süt anneliği yapıyor. O yavruların büyümesine katkı sağlıyor. Kendisi bugüne kadar yaklaşık olarak 40 tane yavruyu emzirdi. Hali hazırda şuanda da 10 tane yavruyu emziriyor. Biz bakımını iyi üstlendiğimiz için hayvan da yavrulara güzel bakıyor. Kesinlikle yavrular arasında bir ayrım yapmıyor. Şuana kadar uyum sağlamada her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Getirdiğimiz tüm yavruları gece veya gündüz yanına verdiğimiz halde, çok rahatlıkla onları alıp annelik yapıyor. Şu anda baktığı 10 yavrudan hiçbiri kendi yavrusu değil, dışarıdan toplayıp getirdiğimiz yavrular.” dedi.




CİHAN

Yorumlar