Barbaros Türk Deniz Grubu Güney Afrika'da atış tatbikatı yaptı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Güney Afrika'da atış tatbikatı yaptı. 14-15 mayıs 2014 tarihlerinde toplam 8 adet güdümlü mermi atışının başarıyla icra edildiğini anlatan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral...

Google Haberlere Abone ol
Barbaros Türk Deniz Grubu Güney Afrika'da atış tatbikatı yaptı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Güney Afrika'da atış tatbikatı yaptı. 14-15 mayıs 2014 tarihlerinde toplam 8 adet güdümlü mermi atışının başarıyla icra edildiğini anlatan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, “Bu atışların 7 adedi insansız hava hedeflerine, 1 adedi insansız su üstü hedefine karşı gerçekleştirilmiştir. Atışlarda çok gelişmiş ve muharebe şartlarına yakın senaryolar uygulanmıştır. Bu kapsamda aynı anda, 1 gemiye güdümlü mermi ve savaş uçağı benzetimi yapan 3 adet insansız hava aracı tarafından hücumlar gerçekleştirilmiştir. Tüm güdümlü mermi atışlarında tam isabet sağlanmış, ayrıca top ve yakın savunma silahları ile de atışlar icra edilmiştir.” diye konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Güney Afrika’da bulunan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu’nun yaptığı çalışmalarla ilgili TCG Gediz gemisinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 13 mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm millete baş sağlığı ve sabırlar dileyerek başlayan Bostanoğlu, “Anavatandan yaklaşık 4500 deniz mili bir başka ifadeyle yaklaşık 8500 km. uzakta sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Barbaros türk deniz görev grubunun 17 mart 2014 tarihinde gölcük’ten başlayan afrika seyrinin en önemli bölümünü güney afrika cumhuriyeti deniz atış sahasındaki fiili güdümlü mermi ve top atışları oluşturmaktadır.” dedi.

14-15 mayıs 2014 tarihlerinde toplam 8 adet güdümlü mermi atışının başarıyla icra edildiğini anlatan Bostanoğlu, “Bu atışların 7 adedi insansız hava hedeflerine, 1 adedi insansız su üstü hedefine karşı gerçekleştirilmiştir. Hava hedeflerinin süratleri saatte 520 km ile 830 km, suüstü hedeflerinin süratleri ise saatte 45 km ile 60 km, arasında değişmektedir. Atışlarda çok gelişmiş ve muharebe şartlarına yakın senaryolar uygulanmıştır. Bu kapsamda aynı anda, 1 gemiye güdümlü mermi ve savaş uçağı benzetimi yapan 3 adet insansız hava aracı tarafından hücumlar gerçekleştirilmiştir. Tüm güdümlü mermi atışlarında tam isabet sağlanmış, ayrıca top ve yakın savunma silahları ile de atışlar icra edilmiştir. Özellikle milli gemi konsepti çerçevesinde Türkiye’de dizayn ve inşa edilen milli gururumuz Heybeliada korvetinin atışlarda gösterdiği başarıyı vurgulamak istiyorum. Heybeliada korvetinin gösterdiği başarı türk savunma sanayinin ve türk deniz kuvvetlerinin geldiği seviyenin somut bir göstergesi olmuştur. Yapılan bu atışlardan elde edilen tecrübeler bundan sonraki planlamalarda da dikkate alınacaktır. Yapılan atışlar türk deniz kuvvetlerinin harbe hazırlık seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha göstermiştir.” şeklinde konuştu. Bostanoğlu, Barbaros Türk Deniz görev grubunun, Afrika seyrinin bundan sonraki bölümünde de Doğu Afrika liman ziyaretlerini başarıyla gerçekleştirileceğini ve 27 haziran 2014 tarihinde tarihi bir görevi tamamlamanın gururu içerisinde Gölcük’e döneceğine tüm kalbiyle inandığını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar