Baransu, sitesine engelin kaldırılmasını istedi

Gazeteci Mehmet Baransu, internet sitesinin erişimine engellenmesi kararının kaldırılması talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Baransu, sitesine engelin kaldırılmasını istedi

Gazeteci Mehmet Baransu, internet sitesinin erişimine engellenmesi kararının kaldırılması talebinde bulundu. Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, TİB’in Başsavcılığın bilgilendirme yazısına dayanarak hukuksuz bir karar aldığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, RTÜK, TİB ve başsavcılıklara yazdığı yazıda yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili gizliliği ihlal edici ve kişileri suçlayıcı olduğu belirtilen yayınlarla ilgili idari işlemlerin uygulanması talebinde bulunmuştu. TİB de bu yazıya dayanarak Baransu tarafından kurulan www.yenidonem.com adlı siteye erişimi engellemişti.

TİB, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği cevabi yazıda, “İdari tedbirler kapsamında gecikmesinde sakınca bulunan hal ile soruşturmanın gizliliğini ihlal durumu da dikkate alınarak yenidonem.com adli internet sitesine alan adı ve IP adresi üzerinden erimişi engelleme tedbiri uygulanmıştır.” dedi.

Avukatı Sakallı ile birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Baransu, bu kararın kaldırılması için Başsavcılığa başvurdu. Dilekçede, Başsavcılığın ilgili kurumlara gönderdiği yazıda herhangi bir site adı bulunmamasına rağmen sadece yenidonem.com adlı sitenin engellendiği belirtildi. Başsavcılığın söz konusu yazısının engelleme kararına dayanak oluşturamayacağı vurgulandı. TİB’in keyfi ve hukuka aykırı uygulamasının kaldırılması gerektiği belirtildi.

Baransu’nun avukatı Sakallı, uygulamanın tamamen hukuksuz olduğunu ve bu yazıya dayanarak sadece bir sitenin engellendiğini söyledi. Baransu da, benzer içerikli haberleri diğer sitelerin, gazetelerin ve televizyonların da yapmasına rağmen onlar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekti. Baransu, Başsavcılığın bu yasağın kaldırılmasıyla ilgili bir işlem yapmaması durumunda idare mahkemesine başvuracaklarını ayrıca TİB ve Başsavcılık hakkında da dava açacaklarını belirtti.
CİHAN

Yorumlar