Baran: Her öğrenci bir yetenektir

Erciş Kaymakanı Barbaros Baran, ortaokul öğrencilerinin sanatsal yeteneklerinin gelişmesi amacıyla müzik öğretmenleriyle bir araya gelerek her öğrencinin bir yetenek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baran: Her öğrenci bir yetenektir

Erciş Kaymakanı Barbaros Baran, ortaokul öğrencilerinin sanatsal yeteneklerinin gelişmesi amacıyla müzik öğretmenleriyle bir araya gelerek her öğrencinin bir yetenek olduğunu söyledi.

Erciş Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Barboros Baran, Van Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Mehmet Mekkin ve ilçedeki müzik öğretmenleri katıldı. Toplantıda ilçedeki ortaokul öğrencilerinin müzik ve özel yetenek alanlarındaki aktivitelerinin yaygınlaştırılması ve öğrencilerin güzel sanatlar alanlarına yönlendirilmesi konuları görüşüldü.

İlçede çok yetenekli öğrencilerin olduğunu bu öğrencilerin keşfedilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Baran, “Öğrencilerimizin yeteneklerine göre bir liseye yerleştirilmesi, hayatlarına yön verebilmeleri ve sevdikleri meslekleri icra edebilmeleri adına bu süreci en etkin şekilde değerlendirmeleri gerekmektedir. Bu amaçla ilçemizdeki müzik, görsel sanatlar ve beden eğitimi öğretmenlerimizden ders dışı vakitlerde öğrencilerle yakından ilgilenmelerini istiyoruz. Özellikle özel yeteneği olan öğrencilerimizin Güzel Sanatlar Liselerine yerleştirilmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Geçen yıl Uluslararası İnci Kefali Festivali’nde yaptığımız ses yarışmasında birinci olan Meral Dağ isimli ortaokul öğrencimizin Van Güzel Sanatlar Lisesi’ne yerleşmesi bize ilham verdi. Bu yıl daha çok öğrencimizi Güzel Sanatlar Liselerine yerleştirebilmek için çalışmalarımıza hız verdik. İlçemizde yeteneği olan öğrencilerimizi müzik öğretmenlerimizin nezaretinde yapılacak çalışmalarla yeteneklerini keşfetmek amacıyla gençlik merkezlerimizde piyano, bağlama, gitar gibi müzik kurslarımız oluyor. Bu bağlamda müzik öğretmenlerimize rehberlik etmesi amacıyla Van Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Mehmet Mekkin’i de toplantımıza davet ettik. İnşallah beraber işbirliği içinde çok başarılı işler çıkarır öğrencilerimizi yeteneklerine göre liselere yerleştiririz.” dedi.

Toplantıda Van Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Mehmet Mekkin de öğrencilere faydalı olabilmek için ilçeye geldiğini öğrencilerin yetenekleri konusunda elinden gelen bütün desteği vereceğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar