Barakfakih'e kültür merkezi yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk harç dökülerek temeli atılan Barakfakih Mahalle Konağı’nın ‘kültür merkezi’ olarak bölgeye kazandırılacağını söyledi.Mahalle Konağı Kültür Merkezi’nin temeline ilk harcı...

Google Haberlere Abone ol
Barakfakih'e kültür merkezi yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk harç dökülerek temeli atılan Barakfakih Mahalle Konağı’nın ‘kültür merkezi’ olarak bölgeye kazandırılacağını söyledi.

Mahalle Konağı Kültür Merkezi’nin temeline ilk harcı koyma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konağın kamulaştırılarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini kaydetti. Gençliğinde Barakfakih’te aile dostlarının bulunduğunu ve zaman zaman bu konakta da kaldığını anlatan Başkan Altepe, “Barakfakih’teki bu mahalle konağı, bölge halkı için çok önemliydi. Konak onlarca yılın yorgunluğunu taşıyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak bu konağı Barakfakih’in kalbine kültür merkezi olarak kazandırıyoruz.” dedi.

Başkan Altepe, çalışmaları en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini anlatarak, “En kısa zamanda güzel bir tesisi, orijinaline uygun bir şekilde Barakfakih’e kazandırmak istiyoruz. Barakfakih Mahalle Konağı, ‘kültür merkezi’ olarak hizmet verecek, Burfaş tarafından işletilecek ve mahallelilerin yeni buluşma noktası olacak.” diye konuştu. Başkan Altepe, konuşmasında bütünşehir uygulamasıyla Büyükşehir’in sorumluluk alanının genişlediğini kaydederek, “Bursa’nın her köşesine hizmetin en iyisini taşımayı amaçlıyoruz. Bu bölgelere de eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Buradaki tüm sorunların çözümü ve üretimin desteklenmesi noktalarında da Büyükşehir Belediyesi olarak Barakfakih’in yanındayız.” şeklinde konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Recep Altepe’nin desteğini her zaman gördüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Barakfakih’teki mahalle konağı, aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. Barakfakih’in anma törenlerinde her yıl başka bir proje hayata geçirildi, bu yıl da Barakfakih Mahallesi Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle tanışıyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi el ele mahalle daha da modern ve çağdaş olacak ve yaşam kalitesi artacak."

Barakfakih Mahallesi Muhtarı Ali İvgin ise Başkan Altepe’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte ilk harcı koyarak Barakfakih Mahalle Konağı Kültür Merkezi’nin temelini attı. Temel atma törenine Kestel Kaymakamı Cemil Aksak ve ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Altepe, temel atma töreninin ardından Barakfakih Hazretleri’nin türbesini ziyaret etti ve Barakfakih Hazretleri’ni anma programına katıldı.

Barakfakih Mahalle Konağı Kültür Merkezi, 330 metrekarelik sivil mimari örneği bir yapı. Köyün ortak kullanım alanı olan bölge kahve, kütüphane ve bahçe düzenlemesi ile aydınlatma imalatları da yapılarak hizmete açılacak.

OSMAN GAZİ VE OĞLU ORHAN GAZİ’NİN FIKIH HOCASI

Barakfakih Hazretleri, Osmanlı Devleti’nin Kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi´nin fıkıh hocasıdır. Bursa’nın manevi mimarlarındandır. Barakfakih Hazretleri Osman Gazi, Orhan Gazi, I. Murat Hüdavendigar ve Yıldırım Beyazıt’ın padişahlık dönemlerinde yaşamıştır. Osman Gazi ve Orhan Gazi ile birlikte savaşlara katılmış, tekkelerde, mescitlerde din ve fıkıh dersleri vermiştir. Murat Hüdavendigar döneminde de Rumeli’ye sefere giden akıncı beylerine ve askerlere dua ederek moral ve taktik verdiği tarihi kayıtlarda yazılıdır. Osmanlıların kuruluş zamanında yaptığı birçok hizmetlerden dolayı kendisine Barakfakih bölgesi vakfiye olarak verilmiştir. CİHAN

Yorumlar