Baraj yapımı nedeniyle 4 ayrı mezarlık taşınacak

Denizli'de yapımına başlanan Sami Soydan Sandalcık Barajı'nın havzasında kalan mezarlıkların kamulaştırılacağı söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Baraj yapımı nedeniyle 4 ayrı mezarlık taşınacak

Mahalle muhtarlığına gönderilen yazıda mezarlarını kaldırmak isteyenlerin Acıpayam Mal Müdürlüğü'ne başvurması istendi. 

Dalaman Çayı üstünde yapılacak Sami Soydan Sandalcık Barajı havzasında olan Suçatı, Karaismailler, Yolçatı ve Sandalcık mahallelerinde kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamında Suçatı Mahallesi'nde olan dört mezarlık piyasası için kamulaştırma kararı alındı.

Acıpayam Mal Müdürlüğü, Suçatı Mahallesi Muhtarlığı'na ova göndererek cami yanındaki 2, Geriz Bölgesi'nde ise 2 mezarlık sahasının kamulaştırılacağını bildirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin dört mezarlıkta yakınları olan mezar sahiplerinin kabirlerini diğer yere naklettirmek istemeleri zorunda 30 gün arasında Suçatı Muhtarlığı'na başvurmaları gerektiği söylendi. 

Mezarlarını kaldırmak arzulayan vatandaşların 30 Mart'a kadar referans yapması gerektiğini anlatan Suçatı Muhtarı Erol Yaktın, mahalle sakinleri kamulaştırma kararı yüzünden sorun yaşadıklarını, mahallede bir insanın ölmesi biçiminde nereye defnedeceklerini bilmediklerini söyledi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar