BAP Projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesi’nde ilk ortak sınav yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Güneş’in koordinasyonunda yapılan 'Ortak Dersler Sınav Yönetim Sistemi' isimli BAP Projesi kapsamında ortak bir sınav gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
BAP Projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesi’nde ilk ortak sınav yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Güneş’in koordinasyonunda yapılan 'Ortak Dersler Sınav Yönetim Sistemi' isimli BAP Projesi kapsamında ortak bir sınav gerçekleştirildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Yabancı Dil II dersi için gerçekleştirilen sınav pilot uygulama olma özelliğini taşıyor.

Ahi Evran Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında geliştirilen Ortak Dersler Sınav Yönetim Sistemi yazılımı ile fakültelerin Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin merkezi sınav şeklinde tek oturumda yapılması hedefleniyor. Projenin pilot uygulaması kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin tüm bölümlerinden toplam 551 öğrencinin katıldığı yabancı dil sınavı tek oturumda gerçekleştirildi. Sınav sırasında Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener ve Ahi Evran Üniversitesi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Özkan Görgülü sınav salonlarını dolaşarak gözlemlerde bulundular. Sınav sonuçları ise sınavın bitiş saatinden 2 saat sonra ilan edildi.

Pilot uygulamanın başarı ile tamamlandığını belirten Güneş, önümüzdeki dönemlerde ortak sınav uygulamasının Ahi Evran Üniversitesi’nin diğer fakültelerine ve diğer ortak dersleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması için gerekli çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener ise ortak sınav sisteminin yaygınlaştırılmasını, standartlaşmanın sağlanması ve zamanın verimli kullanımı açısından önemsediklerini belirtti. Rektör Yardımcısı Erener, ortak sınav sisteminin öğretim elemanı iş yükünün azaltılması, sınav güvenliğinin arttırılması ve öğrenci memnuniyetinin sağlanması açısından da üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar