Bankamatikte yardım bahanesiyle yaşlıları dolandırdı

Bankamatik önlerinde yaşlı vatandaşlara yardım bahanesiyle 3 kişiyi dolandıran Rabia A.

Google Haberlere Abone ol
Bankamatikte yardım bahanesiyle yaşlıları dolandırdı

Bankamatik önlerinde yaşlı vatandaşlara yardım bahanesiyle 3 kişiyi dolandıran Rabia A. (29) polisin dikkati üzerine bir bankamatik önünde beklerken yakalandı.

    Rabia A., Konya’nın merkez Karatay ve Meram ilçelerinde bulunan banka ve bankamatiklerde 3 yaşlı vatandaşı dolandırdı. Bankamatikten para çeken yaşlı 2 kişiye yardım bahanesiyle yaklaşan Rabia A. parayı çekmesine rağmen ‘Bankamatik kartınızı yuttu’ diyerek 2 kişiyi kandırdı. 2 kişinin bin 500 lirasını bu şekilde çalan Rabia A., bir başka yaşlıyı ise bankada para çekerken dolandırdı. Bankadaki vezne görevlilerine kendisini ‘kızı’ olarak tanıtan ve bu şekilde evrakta sahtecilik yapan Rabia A., yaşlı vatandaşın bin lira parayı çekip kaçtı. Dolandırıldığını anlayan 3 vatandaş, durumu polise bildirip hırsızın eşkalini verdi.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, banka önlerinde yaptığı çalışmada şüphelendikleri Rabia A.’yı gözaltına aldı. Dolandırılan vatandaşların şüpheliyi teşhis etmesi üzerine Rabia A. adliyeye sevk edildi.
CİHAN

Yorumlar