Bankamatikte bulduğu özürlü maaşını sahibine teslim etti

Konya’da Mehmet Serdar İlgün (39) isimli vatandaş, bankamatikte unutulan bin 180 lirayı alıp PTT aracılığıyla sahibine teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
Bankamatikte bulduğu özürlü maaşını sahibine teslim etti

Konya’da Mehmet Serdar İlgün (39) isimli vatandaş, bankamatikte unutulan bin 180 lirayı alıp PTT aracılığıyla sahibine teslim etti. İlgün, paranın özürlü bir çocuğun 3 aylık maaşı olduğunu öğrenince duygulandığını ve ihtiyaç sahibine ulaştırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Konya Kayalıpark’taki Çarşı Postanesi’nin bankamatiğinden para çekmeye giden Mehmet Serdar İlgün, bankamatikte bir miktar paranın unutulduğunu fark etti. Sahibine ulaştırmak üzere makbuzuyla birlikte parayı bankamatikten aldığını anlatan İlgün, önce ne yapması gerektiği konusunda polise danıştı. Polisin, kendisini ilgili postaneye yönlendirdiğini anlatan İlgün, parayı postane müdürlüğüne teslim etti. Makbuzdaki hesap numarasından yola çıkarak paranın sahibine ulaşan Çarşı Postanesi Müdürü Mustafa Karahan, parayı bulan İlgün ile birlikte paranın sahibi Hasan Koçak’a teslim etti. Karahan, zaman zaman bu tarz olayların yaşandığını, kimi zaman vatandaşların mağdur olduklarını dile getirerek İlgün’e güzel davranışından dolayı teşekkür etti.

Özürlü maaşını bankamatikte unutan Hasan Koçak, parayı kendisine ulaştıran İlgün ve PTT yetkililerine teşekkür etti. Parayı bankamatikte unuttuğunu fark etmediğini söyleyen Koçak, yaşadığı talihsizliği şöyle anlattı: “Bankamatiğe parayı çekmek için geldim ve kartı bankamatiğe sürdüm. Oğlumun 3 aylık özürlü maaşı olan bin 180 lirayı çekmek için işlem yaptım. Fakat daha sonra hesabımda 156 liranın olduğunu gördüm. O parayı da çekmeye çalıştım ama banka o parayı vermedi. Ben de kart iadeye basarak kartımı alıp ayrıldım. Ben ATM’den uzaklaştıktan sonra ATM işlem yapmış ve paramı çıkarmış. Sağolsun Mehmet kardeşimize, denk gelmiş. Allah ondan razı olsun.”

Bir süre sonra bankamatikten para çekildiği ile ilgili kendisine mesaj geldiğini dile getiren Koçak, müşteri hizmetlerini aradığını ve kendisini en yakın PTT şubesine yönlendirdiklerini anlattı. Daha sonra Çarşı Postanesi’nin güvenliğinden kendisine parasının PTT’ye teslim edildiği ile ilgili telefon geldiğini aktaran Koçak, PTT’ye parasını teslim almaya gitti. Burada parasını bulup kendisine ulaştıran Mehmet Serdar İlgün ile bir araya gelen Koçak, “Bu para çocuğumun 3 aylık özürlü maaşıydı. Çocuğum rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor. Mehmet Bey’den Allah razı olsun. Arkadaşımız gibi dürüst insanların daha da çoğalmasını, kimsenin hakkının kimseye geçmemesini diliyorum. PTT teşkilatına da çok teşekkür ediyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar