Banka müdürünün boğazına bıçağı dayayıp soygun yapan sanığa 10 yıl 10 ay hapis

Adana’da girdiği banka şubesinde kadın müdürünün boğazına bıçak dayayarak 15 bin lira gasp edip kaçtığı iddiasıyla yargılanan sanık Fatih E.

Google Haberlere Abone ol
Banka müdürünün boğazına bıçağı dayayıp soygun yapan sanığa 10 yıl 10 ay hapis

Adana’da girdiği banka şubesinde kadın müdürünün boğazına bıçak dayayarak 15 bin lira gasp edip kaçtığı iddiasıyla yargılanan sanık Fatih E. (31), 10 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm oldu.

    Olay, 16 Eylül 2013 günü merkez Çukurova ilçesinin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki banka şubesinde yaşanmıştı. İddiaya göre, belediye işçisi olarak çalışan bir çocuk babası Fatih E., maddi sıkıntıya düşünce özel bir bankanın şubesine yaptığı kredi talebi olumsuz sonuçlandı. Bu durumu içine sindiremeyen Fatih E., banka müdürü Seyhun İşgüzar Batuş’un (37) boğazına bıçağı dayayıp, ihtiyacı olan parayı istedi. Masaya konulan paranın içerisinden 15 bin lira alan Fatih E.’ye bankadaki özel güvenlik görevlisi müdahale etti. "At silahını, yoksa şah damarına bıçağı dayadım" diyerek özel güvenlik görevlisinin silahını bıraktırdıktan sonra müdürle birlikte bankanın giriş kapısına giden Fatih E., daha sonra parayı alıp kaçtı.

    Olaydan 5 dakika sonra yakalanan Fatih E. hakkında 'silahla yağma' suçundan 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Fatih E., Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Savunmalarında bir anda soyguna karar verdiğini belirten sanık Fatih E., pişman olduğunu kaydetti. Olaydan bir yıl kadar önce maddi sıkıntı içerisine düşünce aynı bankadan kredi çektiğini hatırlatan Fatih E., maaşından kredi kartı borcuna yapılan kesintiyle kalan 320 liraya geçinmeye çalıştığını söyledi. Maddi sıkıntılar dolayısı ile psikolojisinin bozulduğunu ve son yaptığı kredi başvurusu kabul edilmeyince moralinin bozulduğunu ileri süren Fatih E., kendisine getirilen 30 bin liranın içerisinden 15 bin lirayı aldığını belirtti.

    Mahkemede son sözü sorulan tutuklu sanık Fatih E., “Mağdurum, tahliyemi istiyorum. Polis memurunu görünce parayı elimde tutarak kendisine yöneldim. ‘Beni mi arıyorsunuz’ dedim. Rıza ile parayı teslim ettim. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum.” dedi. Banka müdürü Seyhun İşgüzar Batuş ise sanıktan şikayetçi oldu.

    Mahkeme heyeti, sanık Fatih E.’yi 'Nitelikli yağma' suçundan önce 13 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığın yargılamadaki iyi halini dikkate alan heyet, cezayı 10 yıl 10 ay hapis cezasına indirdi. CİHAN

Yorumlar