Bank Asya'nın altın katılım günlerine yoğun katılım

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bank Asya'nın altın katılım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bank Asya'nın altın katılım günlerine yoğun katılım

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bank Asya'nın altın katılım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Altınlarını bankaya getiren vatandaşlar, hem bankalarına sahip çıkmak hem de altınlarının kendilerinde değil bankalarında durmasının daha iyi olacağını düşündükleri için geldiklerini söyledi.

Katılım bankacılığı prensiplerine uygun olmak koşuluyla, müşterilerinin altın ürünleriyle ilgili talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak yeni hizmet ve ürünler sunmaya devam eden Bank Asya’nın altın katılma hesabı uygulamasına yoğun katılım gerçekleştiği bildirildi. Başlanan uygulamayla birlikte banka şubelerine akın eden vatandaşlar, altın günlerini kaçırmazken, Ereğli Bank Asya Şubesi'nde altın günlerinde oldukça yoğun bir gün yaşanıyor. Altınlarını altın gününde banka şubesine getiren vatandaşlar, altınlarının evde durmasından da bankada durmasının daha mantıklı olduğunu ve diğer yandan da bankalarına sahip çıkma adına geldiklerini söylediler.

Banka müşterilerinden Hasan Kuzçalı, “Şimdi bu banka bizim her zaman çalıştığımız banka. Başta ki tercihimiz zaten faizsiz olması. Bizim de durumumuza uyuyor bu. Bir ikincisi de son zamanlar da farklı şeyler duyuyoruz. Bizde bir katkımız olsun istedik. Geldim buraya. Üzerim de bir miktar birikimim vardı. Bende duracağına bankamda dursun. Öyle arzu ettim.” dedi.

Altınlarını banka görevlisine teslim eden Hakkı Özen ise “Evde kullanılmayan altınlar vardı. Değerlensin, vatana millete hizmet etsin diye getirdik. Bugüne katılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bank Asya Ereğli Şube Müdürü Mevlüt Kutucu ise göreve geldiğinden bu yana iki altın günü düzenlediklerini ve halkın katılımının oldukça yüksek olduğunu kaydetti. Kutucu, “Halkımızla birlikte olmak ve halkımızın yastık altında tabiri caizse kalan paralarını kayıt altına almak ve bankamıza destek adına bir tip işlemler yapılıyor. Bu işlemlerde halkımıza nasıl ulaşıyoruz. Halkımıza el mecmualarıyla günlük konuşmalarla mevduat müşterilerimize mailler atarak basın yayın yolunu kullanarak destekler vererek halkımıza ulaşıp altın günlerinde şubelerimize bekliyoruz. Bize fiziki olarak gelen altınları biz müşterinin isteğine göre ister gram ister mevduat ister para olarak hesaplarına geçme fırsatımız oluyor. Bunları nasıl ölçüyoruz. İstanbul rafinesinden belli sarraflarımız var. Her altın günü yapılan şubelerimizde sarraflar bu şubelerimizde bulunur. Ve bu sarraflar vasıtasıyla altının değeri ölçülür. Gerek gram gerekse isterlerse mevduat TL cinsinden dolar cinsinsen veyahut Euro cinsinden o müşterinin isteğine bağlı olarak hesaplarına geçebiliriz. Bunun dışında halkımızın geldiğim günden bu yana iki altın günü geçirdik. Bu iki altın günün de Ereğli halkı hem bankaya desteği hem de kendi işlemleri için ciddi yatırımları oldu. Bunları için tüm halkımıza buradan teşekkür ederiz. Bundan sonra da her 15 günde bir altın günlerimiz olacaktır. Belli periyotlar da olduğu için sarraf bulmamız sıkıntı olmasından dolayı 15 günde bir oluyor. Her illerde mutlaka altın günümüz oluyor. Şuan itibariyle her gün tüm şubelerimizde değil ama Bank Asya'nın belli şubelerin de her gün altın günleri yapılıyordu. Ve illerde genel de bu 15 günde bir İstanbul ilçelerinde ise 2 günde 3 günde bir altın günleri yapılmaktadır. Bu altın günlerimizde halkımızın yatırım yapmalarını beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar