Bangladeş'teki idam Şırnak'ta protesto edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi Şırnak'ta protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bangladeş'teki idam Şırnak'ta protesto edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi Şırnak'ta protesto edildi.

Basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Şırnak Şube Başkanı İbrahim Karslıoğlu, "Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla, idam edilmiştir. Bu idam Allah’a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan her Müslüman’ın nezdinde bir şehadettir. Biz, Allah’a, Peygamberine ve Ahiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla’nın şehadetini tebrik ediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki Efendimiz (s.a.v), Şehit Abdülkadir Molla’nın alnından öpecektir. O’na ne mutlu ki, Şehit Abdülkadir Molla, şehit Yasir ailesi ile, Bedir’in ve Uhud’un şehitleriyle birlikte olacaktır. " dedi.

    Karslıoğlu, "Bangladeş hükümeti aynen İsrail’in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır. Bangladeş’in kukla Başbakanı Bayan Şeyh Hasina Vecid, insan kasabı Ariel Şaron’u aratmamaktadır. İslam dünyası için Bangladeş hükümeti ikinci bir İsrail’dir. Hasina Vecid de hak ettiği üzere Bayan Şaron’dur. Emperyalizmin taşeronu Bangladeş Hükümetini ve bu hükümetin iliştirilmiş Başbakanı Bayan Şaron’u en ağır biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Elbette bu lanet en kısa sürede onları bulacak ve kendi halklarının kanlarında boğulacaklardır. Abdülkadir Molla’nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğu aşikardır. Taşeron Bangladeş hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de İslam dünyasına izah edebilecek durumda değildir. Bangladeş’te Müslümanlar sokaklardadır. Bu idam Dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafından protesto edilmektedir. Bayan Şaron kendi halkının üzerine kolluk kuvvetlerini salarak tepkileri bastırmaya çalışmaktadır. Olaylarda ölen ve yaralanan insanlarla ilgili basına sansür uygulanmaktadır." şeklinde konuştu.

    "Bangladeş’te bu infaz gerçekleşirken Türkiye’nin etkisiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Sayın Başbakan’a ve Sayın Dışişleri Bakanı’na düşen bundan sonraki süreçte Bangladeş hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunu çiğnetmemelidirler." diyen Karslıoğlu, "Bangladeş Elçisi derhal sınır dışı edilmelidir. Hiçbir zaman şiddet olaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami’nin lider kadrosu tüm İslam Ülkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken bu insanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Bayan Şaron’u ve hükümetini en ağır biçimde lanetliyoruz. Cemaat-i İslami’nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz. Bu hükümetin bu şartlarda ülkeyi seçimlere götürmesinin de göstermelik bir hamle olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilan ediyoruz. " şeklinde konuştu.

    İbrahim Karslıoğlu şunları söyledi: "Şimdi bütün bu olayları gözden geçirdiğimizde tüm İslam Coğrafyasında bir yangın olduğunu görüyoruz. Arakan, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Yemen, Lübnan, Libya, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti... İşgaller, darbeler, tutuklamalar, yargısız infazlar, çatışmalar, akan kan ve dökülen gözyaşı… Sivil toplum kuruluşlarının protestoları, telkinler, lanetler, kınamalar… Netice değişmiyor. Yapılması gereken bir an evvel birleşik bir savunma gücü olan İslam Birliği’nin kurulmasıdır.
Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak biz her platformda İslam Birliği çağrımızı yinelemeye devam edeceğiz. Bu uğurda yaptığımız mücahededen vazgeçmeyeceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.” CİHAN

Yorumlar