Bandırmalılardan Kadir Gecesi Özel Programı'na büyük ilgi

Bandırma Belediyesi ve Bandırma ilçe Müftülüğü tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı'na Bandırmalılar büyük ilgi gösterdi.Kadir Gecesi Özel Programı'nda, Bandırmalı Din Görevlileri Tasavvuf...

Google Haberlere Abone ol
Bandırmalılardan Kadir Gecesi Özel Programı'na büyük ilgi

Bandırma Belediyesi ve Bandırma ilçe Müftülüğü tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı'na Bandırmalılar büyük ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi Özel Programı'nda, Bandırmalı Din Görevlileri Tasavvuf Grubu tarafından okunan ilahileri meydanı dolduran vatandaşlar ilgiyle dinledi. Mısırlı dünya birincisi hafızlardan Şeyh Abdullatif Vahden ile Şeyh Salah Seleme tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Gecede konuşma yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bin aydan daha hayırlı bir Kadir Gecesi'ne daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Mirza, "Mübarek Ramazan ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Müslümanlar için özel olan Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'nde, Filistin’de, Suriye'de, Musul'da, Kerkük'te, Doğu Türkistan'da, Kırım'da yaşanan olaylar nedeniyle de üzüntü yaşamaktayız. İslam dünyası için kutsal olan bu ayda farklı yerlerde yaşanan bu zulümlerin bir an önce son bulmasını diliyorum. Ateş düştüğü yeri yaksa da bir taraftan da bizim yüreklerimizi yakmaktadır. Kadir Gecesi, yüce Yaradan tarafından Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Her türlü kötülüğün ve çekişmenin son bulması için yeni adımlar atma imkanı veren, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bir fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Tabi ki ibadetin, iyiliğin, hoşgörünün bir geceyle sınırlı olmadığının farkında olarak, bu mübarek gecenin daha iyi olmayı ümit etmek için bir vesile olduğu da unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesi'ni kutluyor, bu mübarek gecenin ülkemize, tüm İslam alemine ve bütün insanlığa öncelikle barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

CİHAN

Yorumlar