Bandırma'da Soma faciası protesto edildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Soma'daki maden faciasında ölen işçiler için yürüyüş yapıldı. Bandırma Belediyesi önünde mesai sonrasında toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen Genel-İş Sendikası'na bağlı işçilere burada bazı...

Google Haberlere Abone ol
Bandırma'da Soma faciası protesto edildi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Soma'daki maden faciasında ölen işçiler için yürüyüş yapıldı.

Bandırma Belediyesi önünde mesai sonrasında toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen Genel-İş Sendikası'na bağlı işçilere burada bazı vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ile Eğitim-Sen temsilcileri de destek verdi. Kalabalık, İstiklal Caddesi'ni takip edip, İnönü Caddesi üzerinden meydana indi. Çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup, Kaşifacar Caddesi üzerinde bulunan AK Parti ilçe teşkilatı önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra yürümek isteyen gruba polis, güzergahın dışına çıkılmasına izin vermedi. Yürüyüş sonrasında meydana inen grup, madenciler için saygı duruşunda bulundu.

Bu esnada bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Saygı duruşu sonrasında konuşan Genel-İş Bandırma Şubesi Başkanı Recep Kum, Soma'da yaşananların iş kazası olmadığını savunarak, "Bu bir katliamdır, cinayettir. Kamu tarafından işletilen madenlerin özel sektöre devredilmesi sonrasında iş kazalarında artışlar yaşanmaktadır." dedi.

CİHAN

Yorumlar