Bandırma'da çocuklar serinlemek için pis denizde yüzüyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, sıcaklardan bunalan çocukların, serinlemek için adeta çöplük deryasına dönen Bandırma sahilinde herhangi bir uyarı olmadan yüzmeleri dikkat çekti.Bandırmalı çocuklar, aşırı sıcaklarda serinlemek için...

Google Haberlere Abone ol
Bandırma'da çocuklar serinlemek için pis denizde yüzüyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, sıcaklardan bunalan çocukların, serinlemek için adeta çöplük deryasına dönen Bandırma sahilinde herhangi bir uyarı olmadan yüzmeleri dikkat çekti.

Bandırmalı çocuklar, aşırı sıcaklarda serinlemek için tehlikeli ve pis olmasına rağmen iskeleden atlayıp denizde yüzerek serinlemeye çalışıyorlar. Hem boğulma olaylarının yaşanabileceği hem de pis sularda bulunan mikrop yuvasına dönen denizde yüzen çocuklara denizin pis olduğu yönünde uyarıda bulunulmasına rağmen çocuklar, "Herhangi bir uyarı levhası yok. Bize bir şey olmaz. Bandırma'da başka yer yok yüzeceğimiz. Mecburen yüzüyoruz. Deniz pis ise neden denize girmek yasak ve tehlikelidir levhası yok." dediler.

Birçok kişinin yaz mevsimi geldiğinde serinlemek için akın ettiği denizlerden bulaşan çeşitli hastalıkların söz konusu olduğunu söyleyen uzmanlar, girilecek denizin nerede olduğuna ve temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Uzmanlar; denizlere karışan lağım suları, atıkların kirliliğe ve bu denizlerde yüzme ardından da insanların hastalanmasına sebebiyet verdiğini belirttiler.

DENİZLERDEN BULAŞAN HASTALIKLAR

Deniz suyunun yutulması, denizin altına girip gözlerin açılması ya da kulağa, burna deniz suyunun kaçması solunum sistemi enfeksiyonlarından kulak, göz, cilt enfeksiyonlarına kadar yol açan riskli hareketler. Denizden insan vücuduna giren mikroplar ishale yol açtığı gibi ölümcül olan Weil hastalığına sebep olabilmektedir. Kulak iltihabı, işitme bozukluğu, kulak ağrısı, şiddetli kulak akıntısı da denizden insanlara bulaşan hastalıklar arasında.

CİHAN

Yorumlar