Bandırma çöplüğü alev aldı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi şehir çöplüğünde metan gazı sıkışması sonucunda yangın meydana geldi. Geçen sene 5 kez yangın çıkan çöplükteki söndürme çalışmaları rüzgar sebebiyle güçlükle kontrol altına alınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bandırma çöplüğü alev aldı

Bandırma'da geçen sene 5 kez yangın çıkan ve daha sonra söndürülen Ayyıldız Mahallesi yakınlarındaki çöplük alanı bugün yeniden alevlendi ve rüzgarın da etkisiyle yoğun dumanlar çok geniş alanlara yayıldı. Metan gazı sıkışması sonucu çıkan yangına Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait araçlarla kontrol altına alınıyor. Ancak, bölgede etkili olan rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, yangının rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldığını belirterek, şunları söyledi:

 

"Şehir çöplüğünde vahşi depolama yöntemiyle katı atıklar toplanıyor. Biran önce katı atık depolama tesisinin hizmete sokulması gerekiyor. Yaz aylarında sıcaklığında artmasından dolayı her yıl şehir çöplüğünde yangın sonrasında oluşan dumanlar bölgede bulunan yerleşim alanlarını olumsuz yönde etkiliyor."

 

Bandırma'da yaklaşık 50 dönüm büyüklüğündeki araziye her gün 170 ton çöp dökülüyor. 

Yorumlar