Balyoz'dan tahliye olanlar Murat Özanalp'ın kabrini ziyaret etti

Balyoz Davası’nda tahliye olanlar, cezaevinde açık görüş sırasında beyin kanaması geçirmesinin ardından kaldırıldığı GATA'da hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü Albay Murat Özanalp'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz'dan tahliye olanlar Murat Özanalp'ın kabrini ziyaret etti

Balyoz Davası’nda tahliye olanlar, cezaevinde açık görüş sırasında beyin kanaması geçirmesinin ardından kaldırıldığı GATA'da hayatını kaybeden Balyoz davası hükümlüsü Albay Murat Özanalp'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında ziyaret etti. Özanalp'ın eşi Sema Özanalp burada yaptığı konuşmada, “Bizim de herkes gibi ideallerimiz var. Biz de bu ideallere ulaşmak için pes etmeyeceğiz. 3 senedir de pes etmediğimizi herkes görmüştür.” dedi.

Ziyarete Özanalp’ın annesi Samia, eşi Sema'nın yanı sıra; Emekli Koramiral Ali Kezek, Tümamiral Ahmet Sinan Ertürk, Korgeneral Turgut Atman ve arkadaşları katıldı. Mezarın başında konuşan Emekli Koramiral Ali Kezek, 2013 Kasım ayında Balyoza ilgili Yargıtay kararları sonrasında Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı olduğunu kaydetti. Kezek, “4 yıldan fazla süredir herkesin bildiği gibi bu davalarla boğuşuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri görevdeyken de emekli olduktan sonra da arkadaşlarımız bir sürü çileler çektiler.” diye konuştu.

Sahte belgelerle hapis yattıklarını ifade eden Kezek, “Dünya da hukuk tarihine geçecek bir olay sonunda adalet yerini buldu. Bugün sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Murat Özanalp’ı silah arkadaşları onunla beraber hapiste uzun süreler geçirdiler. Vefalarını gösterdiler.” diye konuştu.

Kezek, konuşmasını “Balyoz şehidi diyoruz. Özanalp’ı ziyarete geldiler. O bizle beraber her zaman yaşayacak. Sadece bedeni mezarda ama ruhu devamlı bizimle olacak. Yüce mahkeme adaleti kurtardı, bize göre Türk adaleti kurtulmuştur. Yoksa bu davada aksine bir karar Türk adaletini ebediyete intikal ettirecekti, bir daha gelmemek üzere. Yüce Yargıya, AYM’nin tüm üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Çok sıkıntılar çekildi. O sıkıntıların bittiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki sorgulama sürecinde dijital davalarla kumpas olduğunu yargı da görecektir. Mutlu sona hep beraber ulaşacağız. Ben bu davanın başından beri arkadaşlarıma destek için görevdeyken bile birçok şey yaptım.” diye tamamladı.

DÖNÜŞTE İFADE VERECEĞİNİ İLK BEN SÖYLEDİM

“Bizim için önemli olan mesleğimizdir.“ diyen Tümamiral Ahmet Sinan Ertürk de, Murat Özanalp’le yaptıkları son deniz görevini anlatarak, "Kendisi de son deniz görevini beraber yaptık. Ben onun Filo komutanıydım dönüşte ifade vereceğini kendisine maalesef ilk ben söyledim. Denizdeki son görevini de beraber yapma şansına sahip oldum. Onlarca seçkin deniz subayından biriydi. Şuanda bunun anısı için buradayız." şeklinde konuştu.

Ertürk, göreve yeniden dönüşle ilgili bir talepleri olup olmadığı sorusuna, bu soruya cevabın yeri ve zamanı olmadığı için konuşmak istemediğini belirtti.

"BU SÜRECİ HUKUK SÜRECİ DİYEMİYORUM"

Korgeneral Turgut Atman ise son görevlerini cezaevinde yerine getirmeye çalıştıklarına dikkat çekti. Atman, ”Hem ailesini hem mezarını ziyaret etme amaçlı olarak buradayız.” açıklamasını yaptı. AYM’nin kararı hakkında düşüncelerini ifade eden Atman, “Bu süreci yaşadığımız bu sürece açıkçası hukuk süreci diyemiyorum. Yaşananlar belli en yetkili ağızlar tarafından yani neyin ne olduğu Türkiye’nin başına ne geldiği açıkça ifade edildi. Hala bu süreci hukuk süreci ile adlandırmak, yeniden yargılanma diye bir şey açıkçası telaffuz etmek istemiyorum. Yargılama bir suç varsa söz konusudur. Ama böyle bir şey olmadan çete mensubunun yarattığı sahte bir takım dijital verilerle suçlamalarla yapacaklarsa yapsınlar bizim alnımız açık.” diye düşüncelerini aktardı. Atman, göreve dönme kararı için çok erken bir karar olduğunu söyledi.

"İDEALLERE ULAŞMAK İÇİN PES ETMEYECEĞİZ"

Murat Özanalp’ın eşi Sema Özanalp konuşmasında “Bizim de herkes gibi ideallerimiz var. Biz de bu ideallere ulaşmak için pes etmeyeceğiz. 3 senedir de pes etmediğimizi herkes görmüştür.” dedi.

Tahliye kararı ile ilgili çok sevinçli olduğunu belirten Özanalp, “Hiç böyle bir hayal kurmamıştık Hepimizin hayalleri yarım kaldı. Bizim anılarımızda böyle kalacak unutmayacağız, unutturmayacağız. Hiçbirimizin unutturmaması lazım diye düşünüyorum. Bir planın ortasındayız, bir piyon gibi hissediyorum kendimi. Sadece yaşamak düşüyor bize. Nasıl bu kadar kolay alet olabildiğimize isyan ediyorum.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar