Balyoz'da yeniden yargılama, Anadolu Adliyesi'ne gönderilecek

Balyoz davasında bazı hükümlülerin yargılamanın yenilenmesi talebini değerlendiren İstanbul 2.

Google Haberlere Abone ol
Balyoz'da yeniden yargılama, Anadolu Adliyesi'ne gönderilecek

Balyoz davasında bazı hükümlülerin yargılamanın yenilenmesi talebini değerlendiren İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyası İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderildiği için karar vermedi. Söz konusu talebin yeni mahkeme tarafından değerlendirileceği belirtildi.

Yeni düzenleme ile eski özel yetkili ve TMK 10. madde ile yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra Balyoz davasında bazı hükümlülerin avukatları yeni delil ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘katakulli olduğu’ şeklindeki ifadeleri üzerine yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunmuştu.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçeler tevzi edildi ve İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü. Mahkemenin talepleri değerlendirdiği sırada Balyoz davasının Yargıtay’dan dönen kısmı İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderildi. Dosya, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü.

Bunun üzerine İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi talebe ilişkin bir karar vermedi. Taleplerin İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderileceği ve buradaki 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin değerlendireceği ifade edildi.

Balyoz ile ilgili daha önce de birkaç kez yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunulmuş ancak çeşitli mahkemeler tarafından reddedilmişti. Avukatlar son olarak yeni delil ve Başbakan Erdoğan’ın bir konuşmasında Ergenekon ve Balyoz davaları için, “Burada bir katakulli olduğu çok açık” ifadelerini gerekçe göstererek bir kez daha aynı talepte bulunmuştu.
CİHAN

Yorumlar