Balyoz'da ilk tahliye

Balyoz davasında 6 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Hakan Büyük, yattığı süre göz önüne alınarak denetimli serbestli olarak tahliye edildi. Emekli Albay Büyük’ün 6 yıllık hapis cezası onanmıştı. 29 Nisan 2011 tarihinde...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz'da ilk tahliye

Balyoz davasında 6 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Hakan Büyük, yattığı süre göz önüne alınarak denetimli serbestli olarak tahliye edildi.

Emekli Albay Büyük’ün 6 yıllık hapis cezası onanmıştı. 29 Nisan 2011 tarihinde tutuklanan Büyük 3 yıldır cezaevindeydi. İnfaz yasası gereği son 1 yılı adli denetimli olmak üzere 4 yıl cezaevinde kalması gereken Büyük için avukatı Hüseyin Ersöz, Silivri infaz hakimliğine başvurarak denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını talep etti. 28 Nisan’da talebi kabul eden mahkeme Büyük’ün tahliyesine karar verdi. Böylece Büyük, cezaevinde kalması gereken süreyi doldurarak dışarı çıkan ilk hükümlü oldu. Cezasının bir yılını adli kontrol ile dışarda geçirecek olan Büyük, bir yıl sonra ise cezasını çekmiş olarak tamamen serbest kalacak.

‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Büyük, sanıklar arasında en az hapis cezasını almıştı.

Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde Balyoz ile ilgili belgeler ele geçirilmişti. Buna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 28 şüpheli hakkında, ‘darbeye eksik teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

CİHAN

Yorumlar