Balyoz tutukluları Hasdal'dan tahliye ediliyor

Balyoz davasından tutuklu bulunan muvazzaf askerler Hasdal Askeri Cezaevi’nden tahliye ediliyor. Kendilerine kumpas kurulduğunu iddia eden subaylar, bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.Hasdal Askeri Cezaevi’nde Balyoz Davası’ndan...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz tutukluları Hasdal'dan tahliye ediliyor

Balyoz davasından tutuklu bulunan muvazzaf askerler Hasdal Askeri Cezaevi’nden tahliye ediliyor. Kendilerine kumpas kurulduğunu iddia eden subaylar, bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

Hasdal Askeri Cezaevi’nde Balyoz Davası’ndan tutuklu olan 42 muvazzaf asker tahliye ediliyor. Tutukluların yakınları davul zurna eşliğinde çıkışları bekledi. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Deniz Kurmay Albay Mustafa Haluk Baybaş, “Başımız dik alnımız ak çıkıyoruz. Biz darbe planlamadık. Biz görevimizi çok iyi yaptık. Darbe devirleri geçmiştir artık. Biz halkımızın da zenginliğimiz olan mavi vatana sahip çıkması lazım. Torunlarımızın çocuklarımızın zenginliği mavi vatanda. Donanması güçlü olmayan bir ülke güçlü olamaz. Barbaros Fırkateyni’nin komutanıyken tutuklandım. 3 aylık seyre çıktım. Hint Okyanusu’na kadar gittim döndüğümde 2 gün sonra tutuklandım. Gitmeden önce de babamı toprağa verip gittim. Biz ülkemize fedakarca hizmet ettik. 3 yıla yakındır içerdeyiz. 3 yaşında bıraktığım çocuklarım 6 yaşında oldu onların yanına gideceğim şimdi. Ülkemiz için bu görevi de yaptık. Yargı sistemimizin bozuklukları gün yüzüne çıktı, düzeliyor, düzeltilecek inşallah. Eğer bu bize yapılan zulüm demokrasimizi daha iyi bir yere getirecekse o zaman bu çekilen zulüm bir mana ifade eder. Burada 42 kişi vardı, yavaş yavaş çıkıyoruz. Anayasa Mahkemesi üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkede yargının son anda itibarını kurtardılar. İnşallah bu dik duruşunu devam ettirir. İnsanların gerçek hukuk sistemine ihtiyacı var. Kuvvetler ayrılığıyla demokrasi işlemesi lazım. Bize 1960, 80 darbesinin bedeli soruluyor. Ben 1980 darbesinde 12 yaşındaydım. Ne demek asker darbeci zihniyetlidir? TSK yerinde mi saymış. Hiç mi ilerlememiş, hiç mi kendini geliştirmemiş? Bizler bu vatanın evlatlarıyız ya darbe meraklısı değiliz. Biz son ana kadar görevimizi yaptık. Demokrasiye halk sahip çıkacak. Askerine de halk sahip çıkacak. Kimsenin vesayet koymasına gerek yok.” diye konuştu.

Deniz Kurmay Albay servet Bilgin, “Türk Ordusu’na kumpas kuranlar alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur. Bunun hesabını vereceklerdir.” dedi. Deniz Kurmay Albay Ergün Balaban, ise şöyle konuştu: “Bu Anayasa Mahkemesi’nin Türk yargısı için verdiği son bir şanstır. Bize kurulan bu kumpası birileri fark etti ama çok geç olarak da olsa bize bu fırsatı verdiler. Bundan sonra bizim aklanacağımızdan hiçbir kuşkum yok ancak bize bu oyunu yapanların bu kumpası yapanların, ailelerimize bu zulmü çektirenlerin bir an önce bulunup Türk adaletinin önünde bize yaptırılan değil gerçekten adil bir şekilde yargılanarak kamu oyunu vicdanının rahatlatılmasını istiyorum.”

CİHAN

Yorumlar