Balyoz hükümlüsü yakınlarından Bozdağ'a tepki

Balyoz davası sanıklarının yakınlarının kurduğu ‘Vardiya Bizde Platformu’ eyleminde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tepki gösterildi. "Balyoz için bir çözüm bulamadık." diyen Bozdağ’ı eleştiren eylemciler, hükümeti sorunu çözmemek...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz hükümlüsü yakınlarından Bozdağ'a tepki

Balyoz davası sanıklarının yakınlarının kurduğu ‘Vardiya Bizde Platformu’ eyleminde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tepki gösterildi. "Balyoz için bir çözüm bulamadık." diyen Bozdağ’ı eleştiren eylemciler, hükümeti sorunu çözmemek için uğraşmakla suçladı.

Ergenekon ve Balyoz davası gibi davaların sanıklarının yakınları tarafından her hafta gerçekleştirilen ‘Sessiz Çığlık’ eylemi bugün de gerçekleştirildi. Beşiktaş Meydanı’nda toplanan sanık yakınları, Adalet Bakanı ve hükümete tepki gösterdi. Çeşitli pankart açan ve 10. Yıl Marşı eşliğinde eylem yapan grup adına basın açıklamasını Balyoz hükümlüsü emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’nın kızı Burcu Balanlı yaptı. Sıranın bireysel başvuruları Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) bekleyen Balyoz ve askeri casusluk davasına geldiğini ifade eden Balanlı, “Ancak, Anayasa Mahkemesi aradan 7 aydan fazla zaman geçmesine ve suçsuz insanların 3.5 yıldır tutuklu olmasına rağmen halen kararını vermemiştir.” dedi.

Eylemde konuşan Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen de, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi. Bakan Bozdağ’ın, “Balyoz sanıkları için bir çözüm bulamadık” şeklindeki ifadesi nedeniyle Avukat Ülgen, “Sayın Adalet Bakanı bir çaresizliğini basınla paylaşıyor, ‘Bir çözüm aradık ama bulamadık. Doğrusu bunu Anayasa Mahkemesi mi halletse?’ gibi bir serzeniş. Ne oluyoruz ya, ne oluyoruz kardeşim? TBMM’de istediğiniz kanunu istediğiniz zaman çıkarıyorsunuz.” dedi. Yapılması gerekenlerin basit olduğunu savunan Ülgen, “Yapacağınız iş son derece basit, işte size bir çözüm. Bir torba kanunda Balyoz ve askeri casusluk davalarının infazını 1 yıl süreyle erteleyin, bir. İki, bu süre içerisinde Meclis’te bir araştırma komisyonu kurun ve yargıya etki eden bu çeteyi tespit edin. Üç, bu tespitten sonra sorumlularına kelepçeyi vurun ve Silivri’ye gönderin. Dört, açık ve net bu bir yıllık süre içerisinde bunlar gerçekleşir arkasından ortaya çıkmış olan bu durum nedeniyle hukuki olarak yargılamanın iadesinin yolunu açın. Başka yapacak bir şey yok, bu kadar basit. Ama siz kulağınızı tersten gösteriyorsunuz, ama siz bir sorunu çözmek için çalışmıyorsunuz sorunu çözmemek için uğraşıyorsunuz gerçekleri örtüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar