Balyoz davasında 88 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Balyoz davasında 88 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Duruşma devam ediyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi,...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davasında 88 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Balyoz davasında 88 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Duruşma devam ediyor.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 2013 yılında Balyoz davasında 88 kişinin yeniden yargılanmasına karar vermişti. Kararın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması bugün başladı. Duruşmada sanıklar ve müdafi avukatlar ile sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşma öncesi açıklama yapan sanıklardan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, "Çok geç gelen bir adaletle karşı karşıya kaldığımızı düşünüyorum. Bundan sonra Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlalinde belirttiği iki tane temel konu var. Bir tanesi dijital verilerin sahiciliği konusu. Eğer 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nin ısrarlar yapmadığı ve yaptırmadığı ve Yargıtay'ın da bunun üstünü atladığı 11 numaralı CD'yi eğer bilir kişiye gönderilir onun gerçekte hangi tarihte üretildiği ortaya çıkarsa, bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir husustur, zaten tertip açığa çıkmış olacak. Gerçek de açığa çıkmış da olacak. Bundan sonra beklentim hukukun kuralları işletilirse gerçek adaletin de ortaya çıkabileceğini düşünüyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar