Balyoz davası avukatları: Somalılar için her türlü desteği vermeye hazırız

Balyoz davasının sanık avukatları, Balyoz soruşturmasını yürüten savcılar, Balyoz davasında karar veren mahkeme ve kararı onaylayan Yargıtay Ceza Dairesi heyeti ile bu aşamada görev yapan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatlar,...

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davası avukatları: Somalılar için her türlü desteği vermeye hazırız

Balyoz davasının sanık avukatları, Balyoz soruşturmasını yürüten savcılar, Balyoz davasında karar veren mahkeme ve kararı onaylayan Yargıtay Ceza Dairesi heyeti ile bu aşamada görev yapan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatlar, Soma'da yaşanan facia nedeniyle sadece suç duyurusunda bulunduklarını ve Somalılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Balyoz davasının bazı sanık avukatları, saat 10.40 sıralarında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Grup adına konuşma yapan hükümlü Çetin Doğan ve Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, Balyoz davasında yaşanan hukuka aykırılıklara ilişkin olarak sorumluların tespit edilmesi amacıyla suç duyurusunda bulunmaya geldiklerini açıkladı. Açıklama kararı aldıkları sırada bu hukuksuzluklara ilişkin değerlendirmeler yapmayı amaçladıklarını belirten Ersöz, "Ancak dün Soma'da yaşanan facia nedeniyle Balyoz davasında yaşanan hukuksuzlukların çok fazla ayrıntılarına girmeden sadece bugün suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade etmekle yetiniyorum." dedi. Ersöz, Soma'da zarara uğramış olan hayatını kaybetmiş olan çeşitli mağduriyetler yaşamış olan insanların yanında olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Çetin Doğan ve Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu bir grup hükümlü sanık adına dilekçe verildi. Dilekçede Balyoz soruşturmasını yürüten savcılar, Balyoz davasında karar verdikten bir süre sonra yasa gereği kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve kararı onaylayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti ile bu aşamalarda görev yapan görevliler, bilirkişi heyetleri ve bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, şüphelilerin 'Suç işlemek için örgüt kurmak, iftira, suç uydurma, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suçluyu kayırma, gerçeğe aykırı bilirkişilik, resmi belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, kasten adam öldürme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

CİHAN

Yorumlar