Baluken: Vereceğiniz her bir oyla, Apo'nun müzakere masasında eli güçlenecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Vereceğiniz her bir oyla bizim elimiz güçlenirse Kürt hareketinin Türkiye devrimci hareketinin eli güçlenirse o müzakere masasında Başkan Apo'nun eli güçlenirse, onlar savaş isteseler bil.

Google Haberlere Abone ol
Baluken: Vereceğiniz her bir oyla, Apo'nun müzakere masasında eli güçlenecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Vereceğiniz her bir oyla bizim elimiz güçlenirse Kürt hareketinin Türkiye devrimci hareketinin eli güçlenirse o müzakere masasında Başkan Apo'nun eli güçlenirse, onlar savaş isteseler bile savaşı dayatacak cesareti kendilerinde bulamayacaklar. O nedenle vereceğiniz her bir oyun anlamı barıştır demokrasidir özgürlüktür." şeklinde konuştu." dedi.

Mersin'de BDP öncülüğündeki Nevruz kutlamaları Tırmıl miting alanında gerçekleştirildi. Miting alanına vatandaşlar sıkı bir aramadan sonra alındı. Kürtçe şarkıların seslendirildiği kutlamalarda halaylar çekildi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin ve PKK'nın sözde bayrağının açıldığı kutlamalarda kalabalık zaman zaman PKK lideri lehine sloganlar attı. Alanda İmralı'da ömür bolu hapis cezası nedeniyle hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın mektubu okundu.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken burada yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinde verilecek her bir oyun ya kendilerinin ya da Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendireceğini kaydetti. "Verilecek her bir oy ya Kürt hareketinin elini ya da yüzyıldır bu topraklara kan ve göz yaşı dışında bir şey vermeyen bir devlet anlayışının elini güçlendirecek. İnanın bana AKP'nin eli güçlenirse Tayyip Erdoğan'ın eli güçlenirse hemen ertesi sabah savaş uçaklarını Kürdistan semalarında görmeye devam edeceğiz. Bolu'daki Komando Tugaylarını Kürdistan topraklarına göndermeye devam edecekler. Ama vereceğiniz her bir oyla bizim elimiz güçlenirse Kürt hareketinin Türkiye Devrimci Hareketinin eli güçlenirse o müzakere masasında Başkan Apo'nun eli güçlenirse, onlar savaş isteseler bile savaşı dayatacak cesareti kendilerinde bulamayacaklar. O nedenle vereceğiniz her bir oyun anlamı barıştır demokrasidir özgürlüktür." şeklinde konuştu.

Mersin halkının vereceği oylarla Tayyip Erdoğan adım atmak istemese bile seçimden kısa bir üre sonra Terörle Mücadele Kanununu (TMK) kaldırmak zorunda kalacağını iddia eden Baluken şöyle devam etti: "TMK'nın kaldırılması ile hep beraber zindanların kapısını aralayacağız. Belediye Başkanlarımızı, milletvekili arkadaşımızı, belediye meclis üyelerimizi, mücadele arkadaşlarımızı kendi aramıza alacağız. Yine sizin vereceğiniz oylarla TMK'yı kaldıran AKP, Başkan Apo'nunda belirttiği gibi bir müzakere çerçeve yasası hazırlamak zorunda kalacak. O müzakere çerçeve yasası ile beraber Kürdistan dağlarında dağ taş demeden, gece gündüz demeden kendi halkı için kendi hayatını ortaya koyan özgürlük gerillalarımızda aramıza gelecek birlikte siyaset yapacağız. Ve şuna yürekten inanın ki vereceğiniz her bir oyla nasıl ki bütün zindanlarına kapısını aralama şansı olacak, inanınki onlarca yıldır hepimizin vicdanını kanatan yüreğimize onunurumaza dokunan o İmralı'daki işkence sisteminin kapılarını kıracağız. Başkan Apo'yu aramıza getireceğiz."

AİHM'in müebbet hapis ile ilgili Türkiye'yi mahkum eden ve bunla ilgili yasal düzenlemeyi şart koyan karanını görünce birilerinin şaşırdığını anlatan Baluken, vatandaşlardan hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamanın hiç birine güvenmemelerini istedi. AİHM'nin verdiği kararların Türkiye için bağlayıcı olduğunu vurgulayan Baluken, "Uluslararası sözleşmeler Türkiye Anayası'nında üstündedir. O nedenle böyle müebbet hapis ile ilgili 'düzenleme yapmayacağız' diyen anlayışlar inanınki sizin karşısına çıkan sahte anlayışlardır. Onu yapacaklar. Mecburen yapacaklar. Bizim açımızdan bizler hep şunu söyledik. Bizim kalbimizde vicdanımızda Kürt halk öndeki Sayın Abdullah Öcalan sonsuza kadar özgürdür, çok yakında aramıza da girecek demiştik. Biz bugün Mersin meydanından da söylüyoruz öyle Başkan Apo'nun özgürlüğünü AKP'nin yasal düzenlemelerine, AİHM'nin bir takım kararlarına bırakacak değiliz. Kürt halkı olarak da Türkiye halkları olarak ta biz Başkan Apo'yu özgürleştirinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

"BİZ HALKLA İTTİFAK EDİYORUZ"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü burada yaptığı konuşmada barış sürecini Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin kendi başına heder etmediğini Anamuhalefet partisinde sürece sahip çıkmayarak Türkiye'nin barış düşmanlarının elini güçlendirdiğini iddia etti.
Son günlerde kendileri ile ilgili bütün ittifak söylentilerinin yalan olduğunu ifade eden Kürkçü, "Gerçek dışıdır. Biz halkla ittifak ediyoruz. Başka bir ittifakımız yoktur." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar