Balkondan düşüp hayatını kaybeden akademisyen Samsun'da toprağa verildi

Dördüncü kattaki evinin balkonunda anteni düzeltirken aşağıya düşerek yaşamını yitiren İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.

Google Haberlere Abone ol
Balkondan düşüp hayatını kaybeden akademisyen Samsun'da toprağa verildi

Dördüncü kattaki evinin balkonunda anteni düzeltirken aşağıya düşerek yaşamını yitiren İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu, memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölüm Başkanı 35 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Emir Kuşçu, üniversite yerleşkesi içindeki personel lojmanları 25. blokta 4. kattaki evinin balkonundan, anten tamiri yaptığı sırada dengesini kaybederek düştü. Beton zemine düşen Kuşçu, 112 Acil Servis ambulansı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırdı. 10 ay önce Hatice Kuşçu'yla evlenen Emir Kuşçu, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emir Kuşçu’nun cenazesi baba ocağı olan Samsun’un Canik ilçesine getirildi. Cuma namazını müteakiben, Karşıyaka Caniklioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kuşçu’nun naaşı, Hasköy Mezarlığı’nda toprağa verilmek üzere cenaze aracına konuldu. Tabutun cenaze arabasına konulup mezarlığa gitmesi sırasında Kuşçu’nun yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Genç yaşta başarılı olan bir kişinin kaybından dolayı üniversite olarak çok üzüntülü olduklarını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Allah bilim camiasına, yetiştiren hocalarına ve ailesine sabır versin. Allah rahmet eylesin. Bu bir balkondan düşme olayı. Anten düzletirken mi oldu onun detayını çok fazla bilmiyoruz ama kiloluydu kardeşimiz, belki dengesini kaybetmiş olabilir. Kendisi başı dik bir kardeşimizdi. Öyle aklımıza farklı şeylerin geleceği bir insan değildi." dedi.

Samsun Müfütüsü Hayrettin Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir de katıldı.
CİHAN

Yorumlar