Balkız: Yargı sisteminin baskı altına alınmadığı bir ülke modeli arzuluyoruz

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargı sisteminin baskı altına alınmadığı bir ülke modelini arzuladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balkız: Yargı sisteminin baskı altına alınmadığı bir ülke modeli arzuluyoruz

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yargı sisteminin baskı altına alınmadığı bir ülke modelini arzuladıklarını söyledi. Uluslararası karikatürcülerin adalet ve yargıyı hicvettiği "Adalet" konulu karikatür sergisi, Manisa Adalet Sarayı’nda açıldı. Açılışta konuşan Balkız, adaletin günümüzün en önemli argümanı haline geldiğini belirterek, “Adalet olmayınca mülk olmuyor, adalet olmayınca hiçbir şey olmuyor. Buradaki eserleri incelediğimizde görüyoruz ki hepsinde adalet vurgusu var. Adaletin dünyada hakkıyla adil bir şekilde tecelli etmemesinin sonuçlarını bu karikatürlerde görmek mümkün. Bu karikatürler onları hicvediyor. Eski çağlardan bugüne kadar adaletin değişik versiyonları burada sunulmuş.” dedi.

İfade özgürlüğünün en temel insan haklarından biri olduğunu belirten Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise, “Bugün biz de ifade özgürlüğünün etin kemiğe büründüğü böyle bir etkinliğe evsahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. İfade özgürlüğü, her zaman önemli olduğu gibi günümüzde ön plana çıkmıştır. Bundan dolayı da bu sergiyi önemsiyoruz. Her işin başının adalet olduğu, yakın tarihimizde yaşadığımız ve yaşayacaklarımızla bir kez daha gösterilmiş oluyor. Burada sergilenen karikatürlerde, çoğunlukla yargı ve adalet hicvediliyor. Böyle bizi hicveden bir sergiye evsahipliği yapmanın da ayrı bir güzelliği var. Bundan da inanın zerre gocunmuyorum. Tam tersine yüzde 100 mutlu oluyorum, çünkü asimetrik düşünceler olmadan düşüncelerin gelişmesi, medeniyetlerin gelişmesi ve olgunlaşması mümkün değil. Karşıt düşüncenin her zaman korunduğu, 'Adalet mülkün temelidir' sözünün sözde değil, hayatın her köşesinde özde var olduğu günlerde yaşamayı arzu ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar