Balkız: Twitter'ın kapatılması ifade özgürlüğüne müdahaledir

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Twitter'ın kapatılmasının ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahale olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balkız: Twitter'ın kapatılması ifade özgürlüğüne müdahaledir

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Twitter'ın kapatılmasının ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahale olduğunu söyledi. Balkız, Twitter gibi bir sosyal medya vasıtasının tamamen kapatılmış olmasının Türkiye gibi demokratikleşmede iddialı olan bir ülkeye yakışmayan bir durum olduğunu kaydetti.

Balkız, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sosyal medya son zamanlarda sadece ülkemizde değil, dünyada insanların en fazla kullandığı ve tercih ettiği iletişim araçlarından biri haline geldi. Televizyon, radyo ve yazılı basının da nüktesindedir. Çünkü 24 saat durmaksızın yayın yapan, kanalları açık olan kurumlar, tamamen kapatılma şeklindeki bir uygulamaya asla tabi tutulamazlar. Elbette bir takım mağdurların şikayetçi oldukları noktalar olabilir, bunlar yine adli önlemlerle ve yasalara uygun olarak sınırlandırılabilirler. Ama tamamen kapatılması tercih edilecek bir yol değildir. Bu durum ülkemizin dışarıdaki görünümüne de maalesef zarar vermiştir." dedi.

Türkiye’nin demokrasisi bakımından, fikir ve ifade özgürlüğü bakımından dünyaya tartışılmaya açıldığını belirten Balkız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim katılmak istediğimiz Batı blokunda aleyhimize kampanyalar başlatılmıştır. Türkiye’nin kendi içine kapatılması asla tasvip edilebilecek bir yöntem değildir. Türkiye dünyaya açık olmalı, penceresi açık olmalıdır. Sosyal medya aracılığıyla yapılan insan hakları ihlallerinin, hakaret, tehdit gibi davranışları asla kabul etmiyoruz. Bunlara fırsat verilmemeli. Önlemler almak mümkün iken, bunları tercih etmeyerek, tamamen pencerenin kapatılmış olmasını ifade özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahale olarak değerlendiriyoruz.” Balkız, Twitter kullanmanın yasak olmadığını, küfür etmek ve kanuna aykırı kullanmanın suç olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar