Balkız: Hafta sonuna kadar 151 aile tazminat davasını açmış olacak

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin şehit olmasıyla sonuçlanan maden faciasıyla ilgili soruşturmaya müdahil olan acılı ailelerden altısı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye tazminat davası açtı. Madenci yakınları, Türkiye Barolar Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Balkız: Hafta sonuna kadar 151 aile tazminat davasını açmış olacak

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin şehit olmasıyla sonuçlanan maden faciasıyla ilgili soruşturmaya müdahil olan acılı ailelerden altısı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye tazminat davası açtı. Madenci yakınları, Türkiye Barolar Birliği ve Manisa Barosu tarafından Manisa ve Soma'da oluşturulan kriz masasına başvurarak hukuki destek aldı. Aileler için görevlendirme yapıldı ve davalar açılmaya başlandı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, 151 madenci yakınının dava açabilmesi için görevlendirme yaptıklarını belirterek, “İş programı olarak önümüze bir hedef koyduk. Dışarıda olup da gelecek olan aileler var. Gecikme olmaması için bu hafta sonuna kadar davaların hepsi açılmış olacak.” dedi.

'500'ÜN ÜZERİNDE KİŞİNİN İFADESİ ALINDI'

Faciayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini bildiren Balkız, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında maddi delillerin toplandığını, olaya ilişkin bilgisi bulunanların ifadesine başvurulduğunu aktardı. Balkız, “Tanıkların ifadesinin alınması bitti. Şu anda ölenlerin yakınları dinleniyor. Bugüne kadar aralarında olaydan sağ kurtulan madencilerin de bulunduğu 500'ün üzerinde kişinin ifadesi alındı. İşlemlerin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 Salı günü meydana gelen yangında 301 madenci şehit oldu. Facianın ardından başlatılan adli soruşturmada, aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik'in de bulunduğu sekiz şüpheli tutuklandı. Bunun yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, şirkete ait Işıklar ve Ata Bacası ocakları da iş sağlığı ve güvenliğine uygun bulunmayarak kapatıldı. CİHAN

Yorumlar