Balkız: Arabuluculuk vatandaşın hak arama yollarını kolaylaştıracak

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuğun, vatandaşın hak arama yollarını kolaylaştıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balkız: Arabuluculuk vatandaşın hak arama yollarını kolaylaştıracak

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuğun, vatandaşın hak arama yollarını kolaylaştıracağını söyledi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) konferans salonunda, Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle "Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculukta Farkındalık Yaratma" toplantısı düzenlendi.

Baro Başkanı Balkız burada yaptığı konuşmada arabuluculuğun çağın en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti. Topluma faydalı olabilmesi amacıyla her türlü desteği vereceklerini aktaran Balkız, “Eğer biz bu kurumu iyi anlatabilirsek, arabuluculuğu iyi uygulayabilirsek bunun toplumsal barışa katkısı çok fazla olacak. Vatandaşımızın hak arama yollarını kolaylaştıracaktır ve daha çok arzu ettiğimiz, toplumun yönetime katılmasına, demokrasimizin gelişmesine mutlaka katkısı olacaktır. Bu hem ucuz hem de kolay bir sistem. Arabuluculukta süreyi biz belirliyoruz. Bir problemi çabuk çözebiliriz. Manisa’da 30 arabulucumuz var.” dedi.

Hukuk uyuşmazlıklarında Arabulucuk Kanunu’nun 22 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ise bunun 160’tan fazla ülkede uygulanan bir yöntem olduğunu söyledi. ABD’de 50 yıldır uygulandığını belirterek, “Avrupa kıtasındaki bütün ülkelerde 40 yıldır uygulanan bir sistemdir. Türkiye’de ise 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle arabulucularımız, Arabuluculuk Dairesi Başkanlığımız'ın resmî sitesinde yayınlanan sicile kaydolmak suretiyle artık fiilen faaliyete başlamışlardır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar