BALKANSİAD, 2014-2016 dönemi projelerini tanıttı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) yeni yönetim kurulu, 2014-2016 dönemi projelerini tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
BALKANSİAD, 2014-2016 dönemi projelerini tanıttı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) yeni yönetim kurulu, 2014-2016 dönemi projelerini tanıttı.

    Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, 15 Mart tarihinde gerçekleştirilen genel kurul ile oluşan yeni yönetimi tanıttı. Onur, 13 kişilik yönetim kurulunun yeni ve başarılı projelere imza atmak için oldukça heyecanlı ve istekli olduğunu vurguladı.

    “PROJELERİMİZ KURUMSALLAŞMA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMELİ ÜZERİNE ATILDI”

    Bursa’da Balkanlara yönelik 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında 'Balkan Haftası' düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Onur, eş zamanlı olarak 13-16 Mayıs tarihlerinde Balkan Fuar ve Kongresini de gerçekleştireceklerini kaydetti. Onur, Balkanlara yönelik ekonomi zirvelerine devam edeceklerini de söyledi. BALKANSİAD’ın kurumsallık adına önemli aşamalar kat ettiğinin altını çizen Onur, “Yer tahsisini gerçekleştirdiğimiz BALKANSİAD evi projemiz ve federasyonlaşma çalışmalarımız ile BALKANTÜRK vakfımızın kurulmasına dair yaptığımız çalışmalar, kurumsallaşma alanında önemli yer tutmaktadır.”

    Uludağ Üniversitesi ile ortak hareketin sağlandığını ve özellikle Balkan ülkelerinden gelen öğrencilere burs ve staj imkânlarının çoğaltıldığını belirten Onur, işbirliği ile Bursa’da Balkanlardan lise öğrencilerinin katılacağı bir yaz okulu düzenleneceğini söyledi. Başkan Onur, Balkanlara yönelik daha hızlı ve sürekli bilgi paylaşımını sağlayabilmek adına BAL-NET adında bir network hazırlanacağını ve genç girişimcilerin düzenlenecek girişimcilik yarışması ile destekleneceğinin altını çizdi. Bursa 2026 kış olimpiyatları için sivil girişimlerde bulunacaklarını ve Bursa’dan bu anlamda olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Onur, Bursa için projelerinin olduğunu ve Bursa’nın e-mobilite yani elektrikli toplu ulaşım konusunda başkent olması için çalışacaklarını vurguladı. CİHAN

Yorumlar